Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2024

Γιουβαρλάκια με λάχανο

Μια διαφορετική συνταγή που νομίζεις ότι τρως λαχανοντολμάδες

Υλικά

Για τα γιουβαρλάκια:

  • 500 γρ μοσχαρίσιο κιμά
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 2 μέτρια καρότα τριμμένα στον τρίφτη
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1/3 κούπας ρύζι Καρολίνα ή καστανό
  • 1/2 κ.γ κύμινο τριμμένο
  • 1/4 κούπας ελαιόλαδο
  • Αλάτι και πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Για το μαγείρεμα:

  • 300-400 γρ λάχανο ψιλοκομμένο
  • 1 μεγάλο καρότο κομμένο σε καρέ
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 4-5 κ.σ ελαιόλαδο
  • 4 κούπες ζεστό νερό
  • 1 ζωμό λαχανικών ή κότας
  • Αλάτι και πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • Αυγολέμονο:
  • 2 κρόκους αυγών
  • Χυμός λεμονιού κατά βούληση
  • 1 κ.σ κορν φλάουρ
  • Αλάτι και πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Οδηγίες μαγειρέματος

Βήμα 1

Μαζεύουμε όλα τα υλικά μας,πλένουμε και κόβουμε τα λαχανικά μας.

Σε ένα μπολ βάζουμε τον κιμά και όλα τα υπόλοιπα υλικά.

Ζυμώνουμε καλά και αν δούμε το μείγμα του κιμά να είναι πολύ σφικτό προσθέτουμε λίγο νερό και ξαναζυμώνουμε μέχρι να έχουμε ένα μαλακό μείγμα που να πλάθεται και το αφήνουμε στην άκρη.

Γιουβαρλάκια με λάχανο φωτογραφία βήματος 1

Βήμα 2

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το βάζουμε σε μέτρια φωτιά.

Προσθέτουμε τα λαχανικά μας,αλατοπιπερώνουμε και τα σοτάρουμε για 3-4 λεπτά μέχρι να πέσει ο όγκος στο λάχανο.

Έπειτα ρίχνουμε το ζεστό νερό και τον ζωμό.

Ανακατεύουμε κλείνουμε το καπάκι και το αφήνουμε να βράσει για 10 λεπτά.

Βήμα 3

Φτιάχνουμε τα γιουβαρλάκια μας και έπειτα από τα 10 λεπτά,τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα και κλείνουμε το καπάκι.

Αφήνουμε να βράσουν για 20-25 λεπτά.

Αν θέλουμε το φαγητό μας να είναι πιο σούπα με περισσότερο ζουμί, προσθέτουμε επιπλέον ζεστό νερό.

Βήμα 4

Όσο βράζουν,στίβουμε τα λεμόνια.

Σε ένα μπολ ή στο Multi ρίχνουμε τους κρόκους,το κορν φλάουρ,τον χυμό,αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε με το σύρμα ή με το Multi μέχρι να διαλυθεί το κορν φλάουρ.

Γιουβαρλάκια με λάχανο φωτογραφία βήματος 4

Βήμα 5

Μόλις είναι έτοιμο το φαγητό,παίρνουμε 2-3 κουταλιές,με μια βαθιά κουτάλα ζωμό από την κατσαρόλα,το προσθέτουμε σιγά σιγά στο μπολ και ανακατεύουμε καλά.

Έπειτα σβήνουμε το μάτι της κουζίνας,ρίχνουμε το μείγμα στην κατσαρόλα και την ανακινούμε δεξιά - αριστερά να πάει παντού.

Αφήνουμε στο ζεστό μάτι της κουζίνας για δευτερόλεπτα και έπειτα τη μεταφέρουμε σε κρύο μάτι σκεπασμένη με το καπάκι για 5 λεπτά να δέσει το φαγητό.

Βήμα 6

Έπειτα το σερβίρουμε ζεστό και αχνιστό προσθέτοντας φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ξύσμα λεμονιού.

πηγη


0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου