Φτιάχνουμε ροδοψημένη πανσέτα μόνο με αλάτι
Ζητήστε από τον κρεοπώλη μια ολόκληρη χοιρινή πανσέτα 2 κιλών, χωρίς κόκαλο αλλά με το δέρμα της.
Περάστε 3 λεπτές μικρές μεταλλικές σούβλες κατά μήκος της μακριάς πλευράς (μία σε κάθε άκρη και μία στη μέση), ώστε η πανσέτα να διατηρήσει το σχήμα της κατά το ψήσιμο
Μερίδες: μεζές για 8 άτομα
Υλικά
- 2 κιλά πανσέτα, χωρίς κόκαλο, με το δέρμα της (ενιαίο κομμάτι)
- χοντρό αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- λίγο ελαιόλαδο για το άλειμμα
- 3-4 κλωνάρια φασκόμηλο ξερό
Διαδικασία
Βήμα 1
Για να φτιάξουμε την τραγανή ολόκληρη πανσέτα, αρχικά προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στη λειτουργία του αέρα.
Βήμα 2
Κάνουμε μαλάξεις (!) στην πανσέτα με το χοντρό αλάτι και λίγο ελαιόλαδο.
Βήμα 3
Περνάμε δυο - τρεις σούβλες κατά μήκος της πανσέτας μέσα στο κρέας ώστε κατά το ψήσιμο να μη λυγίσει και κυρτώσει.
Βήμα 4
Βάζουμε μια σχάρα σε ένα ταψί, ρίχνουμε περίπου 2 εκ. νερό ή σπιτικό ζωμό κρέατος και τα κλωνάρια φασκόμηλο.
Βήμα 5
Ακουμπάμε το κρέας πάνω στη σχάρα, φροντίζοντας να μην ακουμπά καθόλου στο νερό και ψήνουμε για περίπου 1 ώρα και 45 λεπτά.
Βήμα 6
Αυξάνουμε τη θερμοκρασία στους 220°C, γυρίζουμε τον διακόπτη στις αντιστάσεις και ψήνουμε για άλλα 15 λεπτά, μέχρι η πέτσα να γίνει τραγανή.
Βήμα 7
Την αφήνουμε για 10 λεπτά να σταθεί, αφαιρούμε τις σούβλες και τη βάζουμε σε ξύλο κοπής.
Βήμα 8
Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε την τραγανή πανσέτα. Απολαμβάνουμε αμέσως, όσο είναι ζουμερό το κρέας και κρατσανιστή η πέτσα.
0 Comments:
Δημοσίευση σχολίου