Παρασκευή 5 Απριλίου 2024

Μπουτάκια κοτόπουλου με πατάτες στον φούρνο, σαν τηγανητά

Υλικά

Μερίδες: 4-6

  •  4 μπούτια κοτόπουλου, ολόκληρα με την πέτσα τους
  •  1 κιλό πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες κυδωνάτες
  •  1 1⁄2 κουτ. σούπας καυτερή ή γλυκιά πάπρικα
  •  6 - 8 σκελίδες σκόρδου με το φλούδι, ελαφρώς κοπανισμένες (ή όσο σκόρδο μάς αρέσει)
  •  2 κουτ. σούπας ξερή ρίγανη, τριμμένη (ή, αν προτιμάμε, ξερό θυμάρι, τριμμένο)
  •  120 ml ελαιόλαδο
  •  αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Για να φτιάξουμε τα μπουτάκια κοτόπουλου στον φούρνο, ξεκινάμε βάζοντας σε ένα μπολ το ελαιόλαδο, τα σκόρδα, τη ρίγανη, την πάπρικα, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τα αφήνουμε στην άκρη, ανάλογα με το χρόνο που διαθέτουμε, για 15 - 30 λεπτά, να αρωματιστούν.

Βήμα 2

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200° C και στρώνουμε τη λαμαρίνα του φούρνου με λαδόκολλα.

Βήμα 3

Απλώνουμε τις πατάτες σε μία στρώση και ανάμεσα στριμώχνουμε το κοτόπουλο. Περιχύνουμε ομοιόμορφα με το μείγμα ελαιολάδου.

Βήμα 4

Φοράμε γάντια μιας χρήσης, εάν θέλουμε, και ανακατεύουμε, τρίβοντας με τα δάχτυλά μας, το μείγμα ελαιολάδου στο κοτόπουλο και στις πατάτες.

Βήμα 5

Ξαναπλώνουμε τα υλικά ομοιόμορφα σε μία στρώση και ψήνουμε για 25 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν καλά στην επιφάνεια.

Βήμα 6

Βγάζουμε για λίγο το ταψί από το φούρνο, γυρνάμε από την άλλη μεριά κοτόπουλο και πατάτες και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 20 - 25 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν στην επιφάνεια.

Βήμα 7

Ξεφουρνίζουμε και βγάζουμε τα σκόρδα.

Βήμα 8

Τραβώντάς τα από τη μία άκρη, αφαιρούμε εύκολα τη φλούδα τους και τα ξαναβάζουμε στο ταψί.

Βήμα 9

Μοιράζουμε το κοτόπουλο με τις πατάτες στα πιάτα και σερβίρουμε.

Βήμα 10

Συνοδεύουμε με μια σάλτσα γιαουρτιού με λεμόνι, ελαιόλαδο και δυόσμο και με πράσινη σαλάτα.

πηγη


0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου