Δευτέρα 15 Απριλίου 2024

Καλαμαράκια baby λεμονάτα

Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο

Χρόνος: 30 λεπτά

Υλικά (μεζεδάκι για 4-5 άτομα)

  • ½ κιλό περίπου πολύ μικρά καλαμαράκια, καθαρισμένα,
  • 1 μεγάλο λεμόνι, το ξύσμα και ο χυμός + επιπλέον λεμόνι για το σερβίρισμα,
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες,
  • 6 κουταλιές ελαιόλαδο,
  • 2 γεμάτες κουταλιές ψιλοκομμένος μαϊντανός,
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

 Βήμα 1

Χαράζετε κατά μήκος τους σάκους των καλαμαριών (για να φεύγει ο αέρας στο ψήσιμο και να μην φουσκώνουν με κίνδυνο να εκραγούν) και ξεχωρίζετε τα πλοκάμια τους. 

 Βήμα 2

Τα ξεπλένετε καλά, τα στραγγίζετε και ύστερα τα στεγνώνετε με απορροφητικό χαρτί. 

 Βήμα 3

Τα βάζετε όλα σε ένα γυάλινο ταψάκι, τα περιχύνετε με το λεμόνι και τα κρατάτε στην άκρη για 5-8 λεπτά, για να απορροφήσουν το περισσότερο λεμόνι. 

 Βήμα 4

Τα αδειάζετε σε σουρωτήρι, το κουνάτε για να φύγουν τα περισσότερα υγρά και τα αφήνετε μέσα να στραγγίσουν καλά.

 Βήμα 5

Βάζετε το λάδι σε ένα μεγάλο, βαρύ τηγάνι μαζί με τα σκόρδα και το ξύσμα του λεμονιού.  

 Βήμα 6

Το βάζετε στη φωτιά και μέχρι να κάψει, προσθέτετε τα καλαμαράκια και τα σοτάρετε γυρίζοντάς τα συχνά, για 2 λεπτά (όχι περισσότερο, γιατί  θα σκληρύνουν). 

 Βήμα 7

Τα αλατίζετε, τα πασπαλίζετε με μπόλικο πιπέρι και ανακατεύετε μέσα το μαϊντανό. 

 Βήμα 8

Τα σερβίρετε αμέσως, συνοδεύοντάς τα με επιπλέον λεμόνι.   

πηγη


0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου