Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο
Χρόνος: 30 λεπτά
Υλικά (μεζεδάκι για 4-5 άτομα)
- ½ κιλό περίπου πολύ μικρά καλαμαράκια, καθαρισμένα,
- 1 μεγάλο λεμόνι, το ξύσμα και ο χυμός + επιπλέον λεμόνι για το σερβίρισμα,
- 2-3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες,
- 6 κουταλιές ελαιόλαδο,
- 2 γεμάτες κουταλιές ψιλοκομμένος μαϊντανός,
- Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Βήμα 1
Χαράζετε κατά μήκος τους σάκους των καλαμαριών (για να φεύγει ο αέρας στο ψήσιμο και να μην φουσκώνουν με κίνδυνο να εκραγούν) και ξεχωρίζετε τα πλοκάμια τους.
Βήμα 2
Τα ξεπλένετε καλά, τα στραγγίζετε και ύστερα τα στεγνώνετε με απορροφητικό χαρτί.
Βήμα 3
Τα βάζετε όλα σε ένα γυάλινο ταψάκι, τα περιχύνετε με το λεμόνι και τα κρατάτε στην άκρη για 5-8 λεπτά, για να απορροφήσουν το περισσότερο λεμόνι.
Βήμα 4
Τα αδειάζετε σε σουρωτήρι, το κουνάτε για να φύγουν τα περισσότερα υγρά και τα αφήνετε μέσα να στραγγίσουν καλά.
Βήμα 5
Βάζετε το λάδι σε ένα μεγάλο, βαρύ τηγάνι μαζί με τα σκόρδα και το ξύσμα του λεμονιού.
Βήμα 6
Το βάζετε στη φωτιά και μέχρι να κάψει, προσθέτετε τα καλαμαράκια και τα σοτάρετε γυρίζοντάς τα συχνά, για 2 λεπτά (όχι περισσότερο, γιατί θα σκληρύνουν).
Βήμα 7
Τα αλατίζετε, τα πασπαλίζετε με μπόλικο πιπέρι και ανακατεύετε μέσα το μαϊντανό.
Βήμα 8
Τα σερβίρετε αμέσως, συνοδεύοντάς τα με επιπλέον λεμόνι.
0 Comments:
Δημοσίευση σχολίου