Τετάρτη 3 Απριλίου 2024

Κεφτεδάκια με άσπρη σάλτσα βελουτέ

 

4 άτομα / 15’ ετοιμασία / 40’ χρόνος ψησίματος 

Υλικά

Για τα κεφτεδάκια

  • 1 κιλό κιμά κοτόπουλο
  • 1 κουταλάκι εστραγκόν
  • 2 πρέζες δυόσμο
  • 2 πρέζες κανέλα αλεσμένη
  • 1/3 κουταλάκι πάπρικα γλυκιά
  • Αλάτι πιπέρι
  • Αλεύρι για το πανάρισμα

Για τη σάλτσα

  • 2 κουταλιές αλεύρι
  • 2 κουταλιές βούτυρο
  • 5-6 μανιτάρια κομμένα στα 6
  • 3 φλιτζ. ζωμό (από τα κεφτεδάκια)
  • 1 κύβο ζωμό κότας
  • ½ φλιτζ. φυτική κρέμα
  • Αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση

Βήμα 1

Σε ένα μπολ βάζετε όλα τα υλικά για τα κεφτεδάκια εκτός από το αλεύρι.

Βήμα 2

Ζυμώνετε καλά μέχρι αναμιχθούν όλα τα υλικά.

Βήμα 3

Πλάθετε σε μικρά μπαλάκια και τα περνάτε από το αλεύρι.

Βήμα 4

Σε κατσαρόλα βάζετε τα 2 λίτρα νερό και τον κύβο ζωμό να ζεσταθούν.

Βήμα 5

Μόλις βγουν οι πρώτοι υδρατμοί βάζετε τα κεφτεδάκια μέσα.  

Βήμα 6

Ψήνετε σε μέτρια εστία. Αφού τα κεφτεδάκια βγουν προς τα πάνω ψήνετε για ακόμα 10’, μετά βγάζετε από τον ζωμό. Το ζωμό τον αφήνετε στην άκρη για την σάλτσα.

Βήμα 7

Παράλληλα σε μια κατσαρόλα, λιώνετε το βούτυρο και σοτάρετε τα μανιτάρια μέχρι να ροδοκοκκινίσουν ελαφρώς και από τις 2 πλευρές.

Βήμα 8

Ακολούθως πασπαλίζετε με το αλεύρι, ανακατεύετε και προσθέτετε μέσα 3 φλιτζάνια από το ζωμό που ψήθηκαν τα κεφτεδάκια.

Βήμα 9

Ανακατεύετε με το σύρμα μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Βήμα 10

Τέλος προσθέτετε μέσα την κρέμα και τα κεφτεδάκια.

Βήμα 11

Ανακατεύετε, διορθώνετε την γεύση με αλάτι και πιπέρι και σερβίρετε ζεστό.

πηγη


0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου