Τρίτη 2 Απριλίου 2024

Καλαμαράκια τηγανητά σε πικάντικο κουρκούτι μπίρας

Νόστιμες τραγανές μπουκιές με πικάντικη επίγευση

Μερίδες: 4-5 ως μεζές

Υλικά

  •  1 κιλό καλαμαράκια, καθαρισμένα, σε ροδέλες πάχους 3 εκ.
  •  140 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  •  100 γρ. ρυζάλευρο (όχι η παιδική τροφή)
  •  1 κουτ. γλυκού αλάτι
  •  1/2 κουτ. γλυκού κουρκουμάς
  •  1/2 κουτ. γλυκού πάπρικα πικάντικη
  •  350 ml μπίρα της αρεσκείας μας ελαιόλαδο, για το τηγάνισμα

Διαδικασία

Βήμα 1

Για να ετοιμάσουμε τα καλαμαράκια τηγανητά σε πικάντικο κουρκούτι μπίρας ανακατεύουμε το αλεύρι με το ρυζάλευρο, το αλάτι, τον κουρκουμά και την πάπρικα και ρίχνουμε σταδιακά την μπίρα, ανακατεύοντας με το σύρμα, μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές κουρκούτι.

Βήμα 2

Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε ελαιόλαδο μέχρι να καλύψει τα 2/3 του σκεύους και το ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά.

Βήμα 3

Βουτάμε τα καλαμάρια στο κουρκούτι, τινάζουμε ελαφρώς να στάξει η περίσσεια και τα ρίχνουμε στο καυτό λάδι.

Βήμα 4

Τηγανίζουμε σε δόσεις για 2-3 λεπτά, γυρίζοντάς τα τακτικά, μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα.

Βήμα 5

Τα στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας και σερβίρουμε με πατάτες τηγανητές.

πηγη


0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου