Υλικά
Για το αρνί
- 3 κιλά αρνίσια μπούτια, ολόκληρα
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 2 κουτ. σούπας μέλι
- 1 κουτ. σούπας ζάχαρη καστανή
- 80 ml ελαιόλαδο + λίγο για το ταψί
- Για τις πατάτες
- 6 πατάτες, κομμένες σε κύβους 3 εκ.
- ο χυμός από 2 πορτοκάλια
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 1 κουτ. σούπας μέλι
- 80 ml ελαιόλαδο
Διαδικασία
Βήμα 1
Για να ετοιμάσουμε το σιγοψημένο αρνί στον φούρνο με πατάτες πορτοκαλένιες προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 150°C και λαδώνουμε το μεγάλο ταψί του φούρνου.
Βήμα 2
Αλατοπιπερώνουμε καλά το αρνί. Σε μπολάκι ανακατεύουμε το λάδι με το μέλι και τη ζάχαρη και αλείφουμε με το μείγμα καλά το αρνί.
Βήμα 3
Το τακτοποιούμε στο ταψί, καλύπτουμε καλά με λαδόκολλα και ψήνουμε για 3 ώρες.
Βήμα 4
Σε μπολ ανακατεύουμε τις πατάτες με όλα τα υλικά.
Βήμα 5
Ξεφουρνίζουμε, αφαιρούμε για λίγο τη λαδόκολλα και γυρίζουμε το αρνί από την άλλη πλευρά.
Βήμα 6
Ρίχνουμε και τις πατάτες με τη μαρινάδα τους και ξανακαλύπτουμε με τη λαδόκολλα.
Βήμα 7
Φουρνίζουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλες 3 ώρες, μέχρι να μαλακώσουν καλά όλα τα υλικά και να μελώσουν.
0 Comments:
Δημοσίευση σχολίου