Τετάρτη 24 Απριλίου 2024

Μακαρονάδα τσουχτή από τον Ταΰγετο με αυγό, μυζήθρα και μπακαλιάρο τηγανητό στο πλάι!

Υλικά

Μερίδες: 6

  •  500 γρ. (1 πακέτο) χοντρά μακαρόνια Νο3
  •  1 κιλό παστός μπακαλιάρος, ξαλμυρισμένος, σε μέτρια κομμάτια
  •  6 αυγά
  •  300 γρ. ξερή μυζήθρα, χοντροτριμμένη
  •  αρκετό ελαιόλαδο
  •  αλεύρι, για το αλεύρωμα
  •  αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

 Βήμα 1

Για να φτιάξουμε τη μακαρονάδα τσουχτή με αυγό και μυζήθρα, με μπακαλιάρο τηγανητό από τον Ταΰγετο, ξεκινάμε βράζοντας τα μακαρόνια σε άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει, ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας τους.

 Βήμα 2

Τα στραγγίζουμε και τα ξαναρίχνουμε στην (άδεια πλέον) κατσαρόλα.

 Βήμα 3

Ραντίζουμε με λίγες σταγόνες ελαιόλαδο και ανακατεύουμε αμέσως, για να μην κολλήσουν. Τα αφήνουμε στην άκρη.

 Βήμα 4

Σε ένα φαρδύ αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά περίπου 1 εκ. από τον πυθμένα ελαιόλαδο.

 Βήμα 5

Αλευρώνουμε τα κομμάτια του μπακαλιάρου, τα τινάζουμε να φύγει η περίσσεια και τα τηγανίζουμε σε δόσεις, για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα και τραγανή κρούστα.

 Βήμα 6

Τα στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας.

 Βήμα 7

Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε περίπου 1/2 εκ. από τον πυθμένα ελαιόλαδο και σπάμε εκεί τα αυγά, προσεκτικά για να μη διαλυθεί ο κρόκος.

 Βήμα 8

Τα τηγανίζουμε «μάτια», περιλούζοντάς τα τακτικά με καυτό λάδι από το τηγάνι.

Σερβίρισμα

 Βήμα 1

Σε ένα μπρίκι ζεσταίνουμε 50-60 ml ελαιόλαδο, μέχρι να κάψει.

 Βήμα 2

Περιχύνουμε τα μακαρόνια μέσα στην κατσαρόλα, προσθέτουμε αμέσως τη μυζήθρα και ανακατεύουμε καλά.

 Βήμα 3

Μοιράζουμε σε πιάτα και σε κάθε μερίδα βάζουμε από 1 αυγό μάτι. Αν θέλουμε, σπάμε τον μελάτο κρόκο με το πιρούνι, για να χυθεί στα μακαρόνια.

 Βήμα 4

Σερβίρουμε αμέσως και συνοδεύουμε με τον μπακαλιάρο στο πλάι, σε ξεχωριστή πιατέλα.

πηγη


0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου