Ένα εύκολο φαγάκι κι ας μοιάζει δύσκολο
Υλικά
1 ώρα 2-4 μερίδες
- 500 γρ. χοιρινό κρέας μαλακό κομμάτι (για κατσαρόλα ζητηστε από τον κρεοπώλη)
- 2 λίτρα νερό
- 250 γρ. κριθαράκι μέτριο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- 250 ml σάλτσα τριμμένη στο τρίφτη
- 2 κουταλιές πελτέ ντομάτας
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Ρίγανη
- Κόκκινη καπνιστή πάπρικα
- Εγώ βάζω και ένα κουταλάκι του γλυκού μπαχάρι για κρέας
- Ελαιόλαδο
Οδηγίες μαγειρέματος
Βήμα 1
Βάζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο (εγώ υπολογίζω περίπου να καλυφτεί ο πάτος) να ζεσταθεί και προσθέτω το κρέας να πάρει χρώμα και βάζω όλα τα μπαχαρικά στο κρέας εκτός από το αλάτι.
Βήμα 2
Μόλις το κρέας πάρει χρώμα προσθέτω το κρεμμύδι και ανακατεύω μέχρι να σοταριστεί το κρεμμύδι, προσέχω μην μου καεί.
Βήμα 3
Στην συνέχεια προσθέτω την σάλτσα και τον πελτέ, 2 λίτρα νερό, ανακατεύω, σκεπάζω την κατσαρόλα και σιγοβράζω για 45 λεπτά.
Βήμα 4
Όταν το κρέας έχει μαλακώσει προθερμαίνω τον φούρνο στους 220° και προσθέτω στην κατσαρόλα το κριθαράκι και ανακατεύω για να μην μου κολλήσει 2-3 λεπτά.
Βήμα 5
Το μεταφέρω σε ταψί ή σε ένα πυρίμαχο σκεύος το οποίο έχω λαδώσει. Ίσως χρειαστεί να προσθέσουμε 1 ποτήρι νερό.
Βήμα 6
Ψήνω για 10 λεπτά στον φούρνο στους 220° αν ο φούρνος σας είναι δυνατός μπορείτε και στους 200°.
Βήμα 7
Σερβίρω με φέτα και καλή μας όρεξη.
0 Comments:
Δημοσίευση σχολίου