Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2024

Τσιπούρες με πατάτες στο φούρνο με σάλτσα

Εύκολη συνταγή να την φτιάξετε 

Υλικά

  • 3 τσιπούρες
  • 2 λεμόνια μέτρια πλυμένα
  • 1-2 κ.σ. σάλτσα peri – peri
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Λάδι
  • 2-3 πατάτες κομμένες σε ροδέλες

Οδηγίες μαγειρέματος

Βήμα 1

Καθαρίζετε τις τσιπούρες ή ζητάτε από το ψαρά σας να το κάνει αντί για εσάς.

Τις πλένετε, τις χαράζετε και από τις δυο πλευρές.

Στύβετε πάνω τους το χυμό από το 1 λεμόνι, τις αλατοπιπερώνετε, βάζετε από ½ κ.σ. σάλτσα σε κάθε τσιπούρα και την απλώνετε μέσα έξω να πάει παντού, βάζετε στις εγκοπές που έχετε κάνει, καθώς και στη κοιλιά του κάθε ψαριού φέτες λεμονιού όπως φαίνεται στις φωτο.

Τσιπούρες με πατάτες στο φούρνο με σάλτσα peri-peri φωτογραφία βήματος 1

Βήμα 2

Σε ένα μπολ ανακατεύετε τις πατάτες με αλάτι, πιπέρι και μια κ.σ. σάλτσα peri-peri τις στρώνετε στο πυρέξ.

Βάζετε τις τσιπούρες πάνω από τις πατάτες, ρίχνετε 1 ποτήρι νερό, λάδι, τις λεμονόκουπες τις οποίες έχετε κόψει στα 4.

Βήμα 3

Σκεπάζετε το πυρέξ με αλουμινόχαρτο και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 250 βαθμούς κελσίου για περίπου 40 λεπτά, κατόπιν βγάζετε το αλουμινόχαρτο, κλείνετε το φούρνο και αφήνετε το φαγητό άλλα 10 λεπτά μέχρι να κρυώσει ο φούρνος.

Βγάζετε το φαγητό από το φούρνο καθαρίζετε τα ψάρια και τα σερβίρετε μαζί με τις πατάτες και μια ωραία χόρτα σαλάτα ή μπρόκολο βρασμένο.

Είναι ένα φαγητό κατάλληλο γι’ αυτούς που βρίσκονται σε διατροφή.

Τσιπούρες με πατάτες στο φούρνο με σάλτσα peri-peri φωτογραφία βήματος 3

Βήμα 4

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

Η ποσότητα σάλτσας που θα χρησιμοποιήσετε εξαρτάται το πόσο καυτερό σας αρέσει το φαγητό. Επίσης το ίδιο ισχύει για το αλάτι και το πιπέρι.

Το ψητό λεμόνι είναι τέλειο να το φάτε αισθάνεστε ότι «καθαρίζει» το στόμα σας.

πηγη


0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου