Οι πατάτες γιαχνί γίνονται ακόμα πιο νόστιμες
Μερίδες: 4
Υλικά
- 500 γρ. πατάτες, σε κύβους 2-3 εκ.
- 300 γρ. καρότα, σε κομμάτια 2-3 εκ.
- 150 γρ. κόκκινες φακές
- 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
- 1 κουτ. σούπας κάρι σε σκόνη
- 1-1,5 λίτρο ζωμός λαχανικών ή νερό
- τα φύλλα από 1 μάτσο φρέσκο κόλιανδρο, ψιλοκομμένα
- 60 ml ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
Βήμα 1
Για να ετοιμάσουμε τις πατάτες γιαχνί με κόκκινες φακές και κόλιανδρο, σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο για περίπου 2 λεπτά.
Βήμα 2
Προσθέτουμε τις πατάτες, τα καρότα και το κάρι και σοτάρουμε για άλλα 4-5 λεπτά.
Βήμα 3
Ρίχνουμε αρκετό από τον ζωμό ή νερό για να καλύψει πλήρως τα λαχανικά και μαγειρεύουμε μέχρι να αρχίσουν τα υγρά να κοχλάζουν.
Βήμα 4
Προσθέτουμε τις φακές, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι τα λαχανικά και οι φακές να γίνουν (οι φακές θα αρχίσουν να διαλύονται, αλλά δεν πειράζει). Στο τέλος το φαγητό πρέπει να είναι ζουμερό, αλλά όχι σούπα.
Βήμα 5
Αλατοπιπερώνουμε, σκορπίζουμε τον φρέσκο κόλιανδρο, ανακατεύουμε απαλά και σερβίρουμε.
0 Comments:
Δημοσίευση σχολίου