Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Πατάτες γιαχνί με κόκκινες φακές και κόλιανδρο

Οι πατάτες γιαχνί γίνονται ακόμα πιο νόστιμες

Μερίδες: 4

Υλικά

  •  500 γρ. πατάτες, σε κύβους 2-3 εκ.
  •  300 γρ. καρότα, σε κομμάτια 2-3 εκ.
  •  150 γρ. κόκκινες φακές
  •  2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  •  1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
  •  1 κουτ. σούπας κάρι σε σκόνη
  •  1-1,5 λίτρο ζωμός λαχανικών ή νερό
  •  τα φύλλα από 1 μάτσο φρέσκο κόλιανδρο, ψιλοκομμένα
  •  60 ml ελαιόλαδο
  •  αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία

Βήμα 1

Για να ετοιμάσουμε τις πατάτες γιαχνί με κόκκινες φακές και κόλιανδρο, σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο για περίπου 2 λεπτά.

Βήμα 2

Προσθέτουμε τις πατάτες, τα καρότα και το κάρι και σοτάρουμε για άλλα 4-5 λεπτά.

Βήμα 3

Ρίχνουμε αρκετό από τον ζωμό ή νερό για να καλύψει πλήρως τα λαχανικά και μαγειρεύουμε μέχρι να αρχίσουν τα υγρά να κοχλάζουν.

Βήμα 4

Προσθέτουμε τις φακές, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι τα λαχανικά και οι φακές να γίνουν (οι φακές θα αρχίσουν να διαλύονται, αλλά δεν πειράζει). Στο τέλος το φαγητό πρέπει να είναι ζουμερό, αλλά όχι σούπα.

Βήμα 5

Αλατοπιπερώνουμε, σκορπίζουμε τον φρέσκο κόλιανδρο, ανακατεύουμε απαλά και σερβίρουμε.

πηγη


0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου