Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2020

Νηστίσιμη σπανακόπιτα


Μια συνταγή που θα σας λύσει τα χέρια. 

Νηστίσιμη σπανακόπιτα.

Ακόμα και χωρίς τυρί είναι πεντανόστιμη! Δοκιμάστε την!

Υλικά συνταγής

1 κιλό σπανάκι φρέσκο

90 γρ. κρεμμύδι, τριμμένο

8 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα

1 πράσο, ψιλοκομμένο

Μισή κούπα άνηθο, ψιλοκομμένο

ΑλάτιΠιπέρι

Μισό κιλό φύλλο κρούστας

165 γρ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση συνταγής

Αρχικά, καθαρίζουμε, πλένουμε,  και στραγγίζουμε καλά το σπανάκι.

Βάζουμε το ελαιόλαδο, ρίχνουμε  τα δύο κρεμμύδια και το πράσο.

Στην συνέχεια, ρίχνουμε το σπανάκι, τον άνηθο, το μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι, ανακατεύουμε 

Στρώνουμε σε ταψάκι τα μισά φύλλα λαδώνοντάς τα ένα - ένα.

Απλώνουμε επάνω σ' αυτά το μείγμα του σπανακιού, και στρώνουμε από επάνω τα υπόλοιπα φύλλα, λαδώνοντάς τα και πάλι ένα - ένα.

Έπειτα, χωρίζουμε την πίτα σε κομμάτια, την περιχύνουμε με όσο ελαιόλαδο περίσσεψε και τη βάζουμε στο φούρνο, στους 200 βαθμούς Κελσίου.

Ψήνουμε την σπανακόπιτα για 1 ώρα σε προθέρμασμενο φούρνο

Σημείωση 

Μπορείτε να ανοίξετε κι εσείς φύλλο για την πίτα σας.

 Για το ζυμάρι θα χρειαστείτε

500 gr αλεύρι σταρένιο

500 gr αλεύρι για όλες τις χρήσεις 

Αλάτι 

2 κουτάλια τις σούπας ξίδι 

800 gr χλιαρό νερό

6 κουταλιές τις σούπας λάδι ( το οποίο θα το τρίβετε με το αλεύρι)

Εκτέλεση

Ανακατεύετε το αλεύρι 

Πρόσθετε το λάδι το ξίδι και το αλάτι 

Ρίχνετε σιγά σιγά το νεράκι σας μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά 

Αφήστε τη ζύμη να ξεκούραση για λίγο 

Κόβετε σε 6 ίσα μέρη του ίδιου βάρους και ανοίγετε τα φύλα σας

Για να ανοίξετε τα φύλλα σας θα χρειαστεί να ρίχνετε αλεύρι για να ανοίξουν 

Ρίχνουμε αλεύρι τόσο όσο που να μην κολλάει  το φύλλο στο πλαστή μας

Η νηστίσιμη σπανακόπιτά μας είναι έτοιμη!

Καλή όρεξη!



0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου