Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2020

Αρακάς λαδερός κοκκινιστός

Ο λαδερός κοκκινιστός αρακάς, είναι ένα εύκολο, κλασικό και υγιεινό φαγητό που όλοι μας αγαπάμε!

Αρακάς λαδερός κοκκινιστός, πεντανόστιμος και υγιεινός!

Υλικά Συνταγής

500 γραμ. αρακάς καθαρισμένος

2 καρότα κομμένα σε φέτες

2 πατάτες κομμένες σε κυβάκια

1 κρεμμύδι ξερόψιλοκομμένο

4-5 φρέσκα κρεμμυδάκια με τα φύλλα τους

1 κ.σ. πελτέ ντομάτας

1/2 φλ. ελαιόλαδο

1/3 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Για το λαδερό αρακά, ζεσταίνουμε πρώτα σε πλασοτέ κατσαρόλα το 1/2 ελαιόλαδο και σοτάρουμε ελαφρά χωρίς να πάρουν χρώμα το ξερό κρεμμύδι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια για 3΄-4΄.

Προσθέτουμε τις πατάτες, τα καρότα και τον αρακά, τον πελτέ ντομάτας και το αλατοπίπερο.

Συμπληρώνουμε νερό ίσα που να μισοσκεπάζει τα υλικά.

Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 20΄.

Τότε προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τον άνηθο.

Βράζουμε για 10΄ επιπλέον, να μείνει ο αρακάς μόνο με το λάδι του.

πηγή



0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου