Ο λαδερός κοκκινιστός αρακάς, είναι ένα εύκολο, κλασικό και υγιεινό φαγητό που όλοι μας αγαπάμε!
Αρακάς λαδερός κοκκινιστός, πεντανόστιμος και υγιεινός!
Υλικά Συνταγής500 γραμ. αρακάς καθαρισμένος
2 καρότα κομμένα σε φέτες
2 πατάτες κομμένες σε κυβάκια
1 κρεμμύδι ξερόψιλοκομμένο
4-5 φρέσκα κρεμμυδάκια με τα φύλλα τους
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
1/2 φλ. ελαιόλαδο
1/3 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Για το λαδερό αρακά, ζεσταίνουμε πρώτα σε πλασοτέ κατσαρόλα το 1/2 ελαιόλαδο και σοτάρουμε ελαφρά χωρίς να πάρουν χρώμα το ξερό κρεμμύδι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια για 3΄-4΄.
Προσθέτουμε τις πατάτες, τα καρότα και τον αρακά, τον πελτέ ντομάτας και το αλατοπίπερο.
Συμπληρώνουμε νερό ίσα που να μισοσκεπάζει τα υλικά.
Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 20΄.
Τότε προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τον άνηθο.
Βράζουμε για 10΄ επιπλέον, να μείνει ο αρακάς μόνο με το λάδι του.
0 Comments:
Δημοσίευση σχολίου