Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2020

Κέικ με μαρμελάδα βερίκοκο


Το φθινόπορο ήρθε και ένα κέικ είναι ότι πρέπει με το πρωινό ή τον απογευματινό ελληνικό καφέ σας. 

Τι καλύτερο από το να φτιάχνουμε νόστιμα γλυκίσματα με τα φρούτα που θυμίζουν καλοκαίρι. 

Μια μαρμελάδα όλες μπορεί να φτιάξαμε, αν οχι και μια μαρμελαδά του εμπορίου θα βοηθουσε

Μια συνταγή που σίγουρα θα σας αρέσει, ως συνδυασμός. Απολαυστικό και πολύ εύκολο κέικ με μαρμελάδα βερίκοκο.

Σκέτη απόλαυση. Δοκιμάστε το και θα μας θυμηθείτε!

Υλικά συνταγής

1 φλ. ελαιόλαδο

Μισό φλ. γάλα εβαπορέ, αδιάλυτο

1 κ.σ ξύδι

2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ

Μισό φλ. ζάχαρη

1 φλ. μαρμελάδα βερίκοκο

3 αυγά

2 μισή φλ. αλεύρι

Εκτέλεση συνταγής

Πρώτα απ’ όλα χτυπάμε τη ζάχαρη με τα αυγά.

Ρίχνουμε το γάλα αδιάλυτο, το μπέικιν πάουντερ μέσα στο ξύδι, το ελαιόλαδο και όλα τα υπόλοιπα υλικά.

Στην συνέχεια, λαδώνουμε μια φόρμα, αλευρώνουμε, τινάζουμε και γεμίζουμε.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου, μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα το κέικ για 30 με 40 λεπτά, ελέγχοντας με ένα μαχαίρι αν έχει ψηθεί.

Βγάζοντας το από το φούρνο, αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα και έχουμε αραιώσει ελαφρά 3 κουταλιές της σούπας μαρμελάδα (έξτρα) και με ένα πινέλο αλείφουμε το κέικ.

Τέλος, περιμένουμε να κρυώσει και σερβίρουμε.

Καλή απόλαυση!

Συμβουλές

Όλα τα υλικά, που θα χρησιμοποιηθούν στο κέικ, πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.

πηγή


0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου