Υλικά
- 250 γρ. κιμάς σόγιας
- 2 λίτρα νερό
- 1 τριμμένο κρεμμύδι
- 1 τριμμένο καρότο
- 1 ψιλοκομμένη πιπεριά Φλωρίνης
- 150 γρ. αλεσμένη βρώμη
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- πάπρικα, κύμινο, θυμάρι, ρίγανη
- ψιλοκομμένα ή αποξηραμένα μαϊντανός και δυόσμος
- αλάτι, πιπέρι
- 1 κ.σ. αλεσμένος λιναρόσπορος μουλιασμένος σε 3 κ.σ. νερό για μισή ώρα (ή 1 αβγό αν δεν ακολουθείς vegan διατροφή)
Διαδικασία
Βήμα 1
Ετοιμάζουμε τον κιμά σόγιας.
Βήμα 2
Σε μεγάλη κατσαρόλα τοποθετούμε τον κιμά σόγιας με 2 λίτρα νερό.
Βήμα 3
Μόλις πάρουν βράση σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε 10'.
Βήμα 4
Στη συνέχεια σουρώνουμε τον κιμά σε τρυπητό και ξεπλένουμε.
Βήμα 5
Τον στίβουμε πολύ καλά και τον βάζουμε σε ένα μπολ.
Βήμα 6
Προσθέτουμε όλα τα υλικά και ζυμώνουμε το μείγμα με τα χέρια.
Βήμα 7
Πλάθουμε σε μπιφτέκια, τα τοποθετούμε σε ταψάκι και ψήνουμε για 50' στους 200°C.
0 Comments:
Δημοσίευση σχολίου