Τρίτη 26 Μαρτίου 2024

Μπιφτέκια σόγιας

 Υλικά

  • 250 γρ. κιμάς σόγιας 
  • 2 λίτρα νερό 
  • 1 τριμμένο κρεμμύδι 
  • 1 τριμμένο καρότο 
  • 1 ψιλοκομμένη πιπεριά Φλωρίνης 
  • 150 γρ. αλεσμένη βρώμη  
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο  
  • πάπρικα, κύμινο, θυμάρι, ρίγανη 
  • ψιλοκομμένα ή αποξηραμένα μαϊντανός και δυόσμος  
  • αλάτι, πιπέρι 
  • 1 κ.σ. αλεσμένος λιναρόσπορος μουλιασμένος σε 3 κ.σ. νερό για μισή ώρα (ή 1 αβγό αν δεν ακολουθείς vegan διατροφή)  

Διαδικασία

Βήμα 1

Ετοιμάζουμε τον κιμά σόγιας. 

Βήμα 2

Σε μεγάλη κατσαρόλα τοποθετούμε τον κιμά σόγιας με 2 λίτρα νερό. 

Βήμα 3

Μόλις πάρουν βράση σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε 10'.

Βήμα 4

Στη συνέχεια σουρώνουμε τον κιμά σε τρυπητό και ξεπλένουμε.

Βήμα 5

Τον στίβουμε πολύ καλά και τον βάζουμε σε ένα μπολ. 

Βήμα 6

Προσθέτουμε όλα τα υλικά και ζυμώνουμε το μείγμα με τα χέρια. 

Βήμα 7

Πλάθουμε σε μπιφτέκια, τα τοποθετούμε σε ταψάκι και ψήνουμε για 50' στους 200°C. 

πηγη


0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου