Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2020

Σοκολατένιο κέικ με μήλο

Λαχταριστό σοκολατένιο κέικ που θα μας συνοδεύσει στα πρωτοβρόχια.

Υλικά

  • 400 γρ. ζάχαρη
  • 220 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 4 αυγά μέτρια
  • 120 ml νερό
  • 500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 3 κουτ. σούπας κακάο, σε σκόνη
  • 1/2 κουτ. γλυκού μείγμα από κανέλα, μοσχοκάρυδο και γαρίφαλο, όλα σε σκόνη
  • 3 μήλα της αρεσκείας μας, καθαρισμένα, σε κύβους
  • 125 γρ. κουβερτούρα, κομμένη σε χοντρά κομμάτιαλίγο βούτυρο + λίγο αλεύρι για τη φόρμα

Διαδικασία

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C. Χτυπάμε στο μίξερ με το φτερό σε μέτρια ταχύτητα το βούτυρο με τη ζάχαρη για περίπου 5 - 6 λεπτά, να γίνουν κρέμα.
  •  Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά.
  • Χτυπάμε για 1 λεπτό και ρίχνουμε το νερό, το αλεύρι με το κακάο και τα μπαχαρικά. 
  • Σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε τα μήλα και τη σοκολάτα. 
  • Ανακατεύουμε με σπάτουλα. 
  • Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια μέτρια φόρμα κέικ, ρίχνουμε το μείγμα και ψήνουμε για περίπου 60 - 70 λεπτά στις αντιστάσεις. 
  • Δοκιμάζουμε αν έγινε με το κόλπο με το μαχαίρι.

πηγή


0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου