Λαχταριστό σοκολατένιο κέικ που θα μας συνοδεύσει στα πρωτοβρόχια.
Υλικά
- 400 γρ. ζάχαρη
- 220 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 4 αυγά μέτρια
- 120 ml νερό
- 500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 3 κουτ. σούπας κακάο, σε σκόνη
- 1/2 κουτ. γλυκού μείγμα από κανέλα, μοσχοκάρυδο και γαρίφαλο, όλα σε σκόνη
- 3 μήλα της αρεσκείας μας, καθαρισμένα, σε κύβους
- 125 γρ. κουβερτούρα, κομμένη σε χοντρά κομμάτιαλίγο βούτυρο + λίγο αλεύρι για τη φόρμα
Διαδικασία
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C. Χτυπάμε στο μίξερ με το φτερό σε μέτρια ταχύτητα το βούτυρο με τη ζάχαρη για περίπου 5 - 6 λεπτά, να γίνουν κρέμα.
- Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά.
- Χτυπάμε για 1 λεπτό και ρίχνουμε το νερό, το αλεύρι με το κακάο και τα μπαχαρικά.
- Σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε τα μήλα και τη σοκολάτα.
- Ανακατεύουμε με σπάτουλα.
- Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια μέτρια φόρμα κέικ, ρίχνουμε το μείγμα και ψήνουμε για περίπου 60 - 70 λεπτά στις αντιστάσεις.
- Δοκιμάζουμε αν έγινε με το κόλπο με το μαχαίρι.
0 Comments:
Δημοσίευση σχολίου