Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2020

Κοτόσουπα αυγολέμονο με κολοκυθάκια και πιπεριές

Mια γευστικότατη κοτόσουπα για όλη την οικογένεια.

 Με το αυγολέμονο αποκτά σώμα και γίνεται ο ορισμός του comfort food.

Υλικά

  • 1 μέτριο κοτόπουλο, κομμένο σε 6 κομμάτια
  • 1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 καρότο, ψιλοκομμένο
  • 3 κολοκυθάκια, ψιλοκομμένα
  • 3 πιπεριές κέρατο, ψιλοκομμένες
  • 1 πατάτα, σε μικρούς κύβους
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 2 κουτ. γλυκού δεντρολίβανο, ξερό
  • 60 ml ελαιόλαδο
  • 2 αυγά
  • χυμός από 1 λεμόνια
  • λάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

  • Αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο και το βάζουμε σε βαθιά κατσαρόλα με 1.500 ml νερό. 
  • Το βάζουμε σε μέτρια φωτιά και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά, ξαφρίζοντας όσο χρειάζεται. 
  • Ρίχνουμε το κρεμμύδι, τα φύλλα δάφνης και το δεντρολίβανο και σιγοβράζουμε με μισοσκεπασμένη την κατσαρόλα για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να γίνει το κοτόπουλο. 
  • Με τρυπητή κουτάλα το μεταφέρουμε σε πιατέλα. 
  • Σουρώνουμε τον ζωμό και τον αφήνουμε κατά μέρος σε ένα μπολ. 
  • Ξεψαχνίζουμε το κοτόπουλο και το ψιλοκόβουμε. 
  • Καθαρίζουμε την κατσαρόλα και σε αυτή ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τa λαχανικά για 2-3 λεπτά. 
  • Ρίχνουμε τον ζωμό και αλατοπίπερο και βράζουμε για 10-15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά. 
  • Προσθέτουμε το κοτόπουλο, ανακατεύουμε και σβήνουμε τη φωτιά, αφήνοντας την κατσαρόλα στο ζεστό μάτι. 
  • Σε ένα μπολ χτυπάμε με το σύρμα τα αυγά μέχρι να αφρατέψουν. 
  • Χωρίς να σταματήσουμε το χτύπημα, ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού και σταδιακά περίπου το 1/3 από τον ζωμό της κατσαρόλας, μέχρι να ζεσταθεί καλά το αυγολέμονο. 
  • Το αδειάζουμε στην κατσαρόλα και σείουμε για να ενσωματωθεί.

πηγή


0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου