Mια γευστικότατη κοτόσουπα για όλη την οικογένεια.
Με το αυγολέμονο αποκτά σώμα και γίνεται ο ορισμός του comfort food.
Υλικά
- 1 μέτριο κοτόπουλο, κομμένο σε 6 κομμάτια
- 1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 καρότο, ψιλοκομμένο
- 3 κολοκυθάκια, ψιλοκομμένα
- 3 πιπεριές κέρατο, ψιλοκομμένες
- 1 πατάτα, σε μικρούς κύβους
- 2 φύλλα δάφνης
- 2 κουτ. γλυκού δεντρολίβανο, ξερό
- 60 ml ελαιόλαδο
- 2 αυγά
- χυμός από 1 λεμόνια
- λάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
- Αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο και το βάζουμε σε βαθιά κατσαρόλα με 1.500 ml νερό.
- Το βάζουμε σε μέτρια φωτιά και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά, ξαφρίζοντας όσο χρειάζεται.
- Ρίχνουμε το κρεμμύδι, τα φύλλα δάφνης και το δεντρολίβανο και σιγοβράζουμε με μισοσκεπασμένη την κατσαρόλα για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να γίνει το κοτόπουλο.
- Με τρυπητή κουτάλα το μεταφέρουμε σε πιατέλα.
- Σουρώνουμε τον ζωμό και τον αφήνουμε κατά μέρος σε ένα μπολ.
- Ξεψαχνίζουμε το κοτόπουλο και το ψιλοκόβουμε.
- Καθαρίζουμε την κατσαρόλα και σε αυτή ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τa λαχανικά για 2-3 λεπτά.
- Ρίχνουμε τον ζωμό και αλατοπίπερο και βράζουμε για 10-15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
- Προσθέτουμε το κοτόπουλο, ανακατεύουμε και σβήνουμε τη φωτιά, αφήνοντας την κατσαρόλα στο ζεστό μάτι.
- Σε ένα μπολ χτυπάμε με το σύρμα τα αυγά μέχρι να αφρατέψουν.
- Χωρίς να σταματήσουμε το χτύπημα, ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού και σταδιακά περίπου το 1/3 από τον ζωμό της κατσαρόλας, μέχρι να ζεσταθεί καλά το αυγολέμονο.
- Το αδειάζουμε στην κατσαρόλα και σείουμε για να ενσωματωθεί.
0 Comments:
Δημοσίευση σχολίου