Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2020

Κοτόπουλο κρασάτο με κρεμμύδια, καραμελωμένη απογείωση!


Αν σας αρέσει να μαγειρεύετε κοτόπουλο, τότε αυτή εδώ τη συνταγή για κοτόπουλο κρασάτο θα την αγαπήσετε. 

Είτε έχετε ένα οικογενειακό τραπέζι, είτε ένα απλό και καθημερινό γεύμα, το κοτοπουλάκι θα την κάνει τη δουλειά του. Γεμάτο στομάχι με ωραίο φαγάκι...

Υλικά Συνταγής

1 κοτόπουλο, κομμένο σε κομμάτι 

1 κρεμμύδι σε λεπτές φέτες

1 ποτήρι κρασί λευκό

10 κρεμμύδια πολύ μικρά

1 πρέζα κανέλα

1 πρέζα αλάτι

3 κουταλιές βούτυρο

Εκτέλεση Συνταγής

Καταρχάς, βάζουμε μια κατσαρόλα στη φωτιά και ρίχνουμε μέσα το βούτυρο, τις φέτες κρεμμυδιού και το κοτόπουλο, κομμένο σε μικρά κομμάτια έτσι ώστε να ψηθεί σωστά.

Τα αφήνουμε όλα μαζί να σωταριστούν ελαφρά και να πάρουν χρώμα.

Σβήνουμε με το κρασί μας.

Προσθέτουμε στην κατσαρόλα τα μικρά κρεμμύδια (ολόκληρα), τη κανέλα, το πιπέρι, το αλάτι και ρίχνουμε και λίγο νεράκι.

Έπειτα σκεπάζουμε την κατσαρόλα και μόλις πάρει μια βράση χαμηλώνουμε την φωτιά και το αφήνουμε το κοτόπουλο να σιγοβράσει.

Μόλις είναι έτοιμο, το σβήνουμε και το συνοδεύουμε με λίγες τηγανιτές πατάτες, προαιρετικά.

Και αυτό ήταν,  η συνταγή έφτασε στο τέλος της. Το κρασάτο κοτόπουλό μας έχει καραμελώσει και είναι έτοιμο για να το δοκιμάσουμε.

Καλή σας απόλαυση!

πηγή


0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου