Παρασκευή 8 Μαΐου 2020

Παραδοσιακή πίτα Θεσσαλίας

Υλικά

1 φλιτζάνι γάλα χαμηλών λιπαρών
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
400γρ. φέτα χαμηλών λιπαρών
3 αυγά
2 μέτρια κολοκύθια
2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

Εκτέλεση

  • Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε το γάλα, το λάδι, το τυρί, τα αυγά ελαφρώς χτυπημένα, τα κολοκύθια τριμμένα στον χονδρό τρίφτη και στο τέλος το αλεύρι.
  • Ανακατεύουμε καλά. 
  • Η ζύμη μας θα είναι αρκετά αραιή, περίπου όπως είναι η ζύμη του κέικ.
  •  Λαδώνουμε ένα ταψί με ελαιόλαδο και ρίχνουμε σε αυτό τη ζύμη μας. 
  • Με το χέρι μας την απλώνουμε ώστε να καλύψει όλο το ταψί και να έχει παντού το ίδιο ύψος. 
  • Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου