Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου 2017

Κοτόπιτα Πλεξούδα

Υλικα

1 φύλλο σφολιάτας

 1/2 κούπα κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 κούπες βρασμένο και ψιλοκομμένο κοτόπουλο

1 1/2 κούπα μανιτάρια

βούτυρο ή Βιτάμ

 3 κουταλάκια της σούπας αλεύρι
αλάτι πιπέρι

1 κούπα γάλα

 1/4 μαϊντανό ψιλοκομμένο

 1-2 κούπα ρεγκάτο

 2 αυγά

 1 κρόκο αυγού

 λίγη παρμεζάνα τριμμένη

Εκτέλεση

Σοτάρουμε Το βούτυρο βιτάμ το κρεμμύδι και προσθέτουμε τα μανιτάρια και το κοτόπουλο.

 Ανακατεύουμε συνεχώς
αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το αλεύρι και το γαλα και χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά.

 Στη συνέχεια το μαϊντανό.

Αφήνουμε για τουλάχιστον 15 λεπτά σε μέτρια φωτιά ανακατεύουμε συχνά.

 Οταν αποσύρουμε από τη φωτιά προσθέτουμε το χτυπημένο αυγό και το ρεγκάτο και αφήνουμε αρκετή ώρα να σφίξει το μείγμα.

 Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι ή ακόμα καλύτερα βάζουμε το ταψάκι αντικολλητικό χαρτί και πάνω τοποθετούμε το φύλλο σφολιάτας.

 Σε όλο της το μήκος κάνουμε με ένα μαχαίρι χάρακες μήκος 8-9 cm ώστε να δημιουργηθούν ομοιες λωρίδες.

Το ίδιο κάνουμε και από την κάτω μεριά έτσι ώστε την στη μέση του φύλλου να μείνει μία ζώνη ανέπαφη.

 Κόβουμε και  αφαιρούμε τις τέσσερις γωνίες.

 Τοποθετούμε στο κέντρο της ζύμης τη γέμιση μας αφήνοντας κενές τις λωρίδες και τα καπάκια.

 Στη συνέχεια κλείνουμε προς τα μέσα τα καπάκια.

 Αρχίζουμε να κλείνουμε τα ζεύγη των λωρίδων προς τα μέσα βάζοντας με τα δάχτυλά μας λίγο νερό στα σημεία που ενώνονται ώστε να κολλήσουν καλύτερα.

Όταν τελειώσουμε ανοίγουμε τη ζύμη με τον κρόκο του αυγού και πασπαλίζουμε με λίγο παρμεζάνα.

 Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 30- 35 λεπτά

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου