Υλικά
1 κιλό αρνάκι χωρίς κόκαλο κομμένο σε κομμάτια2κουταλιές χυμό λεμονιού
200 γραμμάρια κεφαλογραβίερα
250 γραμμάρια αρακά κατεψυγμένο
3 καρότα
3κουταλίες μαργαρίνη
1/3 κούπα λάδι
2 σκελίδες σκόρδο
3 μεγάλες πατάτες
2 μεγάλες ντομάτες
Αλάτι-πιπέρι
Ρίγανη
Εκτέλεση
Πασπαλίστε τα κομμάτια του αρνιού με πιπέρι και ρίγανη. Περιχύστε με το χύμο λεμονιού και λιγο λάδι. Αφήστε να σταθούν μια ώρα.
Ζεματίστε τον αρακά και τα καρότα σε λιγο νέρο νε αλάτι και στραγγίστε.Βάλτε τη μαργαρίνη σε κατσαρόλα επάνω σε δύνατη φωτιά και σοτάρετε τον αρακά και τα καρότα.
Σε νια άλλη κατσαρόλα βάλτε το λάδι κι όταν κάψει ρίξτε και σοτάρετε καλά τα κομμάτια του αρνίου, προς το τέλος ρίξτε μέσα και το σκόρδο.
Σε καύτο λάδι μισοτηγανίστε τις πατάτες. Σ ένα τηγάνι κάψτε λίγο λάδι και σοτάρετε τιε φέτες ντομάτας και από τις δυο πλεύρες.
Πάρτε λαδόκολλα και τοποθετίστε μεσα το άρνι και τα υπολοιπα υλικά.
Ψήστε στους 175°C 1 ώρα
0 Comments:
Δημοσίευση σχολίου