Φράτο, ζουμερό και χορταστικό μπιφτέκι
Μερίδες: 4
Υλικά
- 600 γρ. κιμάς από γαλοπούλα, περασμένος μία φορά από τη μηχανή και πολύ κρύος, από το ψυγείο
- 1 ξερό κρεμμύδι, χοντροτριμμμένο
- 1 καρότο, ψιλοτριμμένο και στραγγισμένο
- 60 γρ. βρώμη, χτυπημένη στον πολυκόφτη μέχρι να γίνει σαν σκόνη
- 2 ασπράδια αυγών, χτυπημένα σε ελαφριά μαρέγκα
- 4 κουτ. σούπας μαϊντανός, ψιλοκομμένος
- 1 κουτ. γλυκού καπνιστή πάπρικα
- 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- αλατοπίπερο, κατά βούληση
Διαδικασία
Βήμα 1
Για να ετοιμάσουμε τα μπιφτέκια γαλοπούλας στρώνουμε ένα μέτριο ταψί (που να χωράει στην κατάψυξη) με λαδόκολλα.
Βήμα 2
Σε ένα μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά και ζυμώνουμε καλά, βρέχοντας τα χέρια μας συχνά με κρύο νερό.
Βήμα 3
Πλάθουμε 8 μέτρια μπιφτέκια και τα τακτοποιούμε στο ταψί.
Βήμα 4
Βάζουμε στην κατάψυξη για περίπου 30 λεπτά, για να σφίξουν.
Βήμα 5
Προθερμαίνουμε καλά τον φούρνο στους 220°C.
Βήμα 6
Ψήνουμε στο μεσαίο ράφι για 10 λεπτά από κάθε πλευρά.
0 Comments:
Δημοσίευση σχολίου