Τετάρτη 8 Μαΐου 2024

Μπιφτέκια γαλοπούλας

Φράτο, ζουμερό και χορταστικό μπιφτέκι

Μερίδες: 4 

Υλικά

  •  600 γρ. κιμάς από γαλοπούλα, περασμένος μία φορά από τη μηχανή και πολύ κρύος, από το ψυγείο
  •  1 ξερό κρεμμύδι, χοντροτριμμμένο
  •  1 καρότο, ψιλοτριμμένο και στραγγισμένο
  •  60 γρ. βρώμη, χτυπημένη στον πολυκόφτη μέχρι να γίνει σαν σκόνη
  •  2 ασπράδια αυγών, χτυπημένα σε ελαφριά μαρέγκα
  •  4 κουτ. σούπας μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  •  1 κουτ. γλυκού καπνιστή πάπρικα
  •  2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  •  αλατοπίπερο, κατά βούληση

Διαδικασία

 Βήμα 1

Για να ετοιμάσουμε τα μπιφτέκια γαλοπούλας στρώνουμε ένα μέτριο ταψί (που να χωράει στην κατάψυξη) με λαδόκολλα.

 Βήμα 2

Σε ένα μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά και ζυμώνουμε καλά, βρέχοντας τα χέρια μας συχνά με κρύο νερό.

 Βήμα 3

Πλάθουμε 8 μέτρια μπιφτέκια και τα τακτοποιούμε στο ταψί.

 Βήμα 4

Βάζουμε στην κατάψυξη για περίπου 30 λεπτά, για να σφίξουν.

 Βήμα 5

Προθερμαίνουμε καλά τον φούρνο στους 220°C.

 Βήμα 6

Ψήνουμε στο μεσαίο ράφι για 10 λεπτά από κάθε πλευρά.

πηγη


0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου