Πέμπτη 23 Μαΐου 2024

Κοτόπουλο με ντοματάκια και τσαλαφούτι

Υλικά

Μερίδες: 4

  •  700 γρ. φιλέτο κοτόπουλο από μπούτι, κομμένο σε λεπτές λωρίδες (πάχους 2 εκ.)
  •  3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  •  20 ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  •  1 κουτ. σούπας μουστάρδα πικάντικη
  •  40 ml χυμός λεμονιού
  •  2 κουτ. σούπας φύλλα φρέσκου βασιλικού, ψιλοκομμένα
  •  80 ml ελαιόλαδο + επιπλέον για το τηγάνισμα
  •  αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  •  300 γρ. τσαλαφούτι

Διαδικασία

 Βήμα 1

Για να ετοιμάσουμε το κοτόπουλο με ντοματάκια και τσαλαφούτι σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κοτόπουλο για 6-7 λεπτά, μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές.

 Βήμα 2

Ρίχνουμε τα ντοματίνια, το σκόρδο και αλατοπίπερο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 2-3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.

 Βήμα 3

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη μουστάρδα και το λεμόνι και περιχύνουμε το κοτόπουλο.

 Βήμα 4

Ανακατεύουμε απαλά, σκορπίζουμε τον βασιλικό και μαγειρεύουμε για άλλα 5 λεπτά, μέχρι να μελώσουν τα ντοματάκια και να γίνει το κοτόπουλο.

 Βήμα 5

Βάζουμε κουταλιές από το τυρί ανάμεσα στα ντοματίνια και σερβίρουμε.

πηγη


0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου