Τετάρτη 19 Ιουνίου 2024

Μπολονέζ light

 Υλικά

Μερίδες: 4

  •  1 πακέτο σπαγγέτι από κόκκινες φακές
  •  500 γρ. κιμάς από στήθος κοτόπουλου, περασμένος μία φορά από τη μηχανή του κιμά
  •  1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, τριμμένο
  •  1 μέτριο καρότο, τριμμένο
  •  2 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες
  •  400 γρ. συμπυκνωμένος χυμός ντομάτας
  •  1 κουτ. γλυκού ξερή ρίγανη
  •  2 κουτ. σούπας ψιλοκομμένα φύλλα δυόσμου
  •  50 ml ελαιόλαδο
  •  αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

 Βήμα 1

Για να ετοιμάσουμε την light μπολονέζ βράζουμε τα ζυμαρικά οσπρίων σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και τα στραγγίζουμε.

 Βήμα 2

Κρατάμε 1 φλιτζ. τσαγιού από το νερό όπου τα βράσαμε στην άκρη.

 Βήμα 3

Παράλληλα, σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο, το καρότο και αλατοπίπερο για περίπου 2-3 λεπτά.

 Βήμα 4

Ρίχνουμε την ντομάτα και τη ρίγανη και μαγειρεύουμε για περίπου 10 λεπτά ή να μελώσει χωρίς να στεγνώσει εντελώς.

 Βήμα 5

Αν χρειαστεί, ρίχνουμε λίγο από το νερό που κρατήσαμε στην άκρη.

 Βήμα 6

Σβήνουμε τη φωτιά, αλλά αφήνουμε τη σάλτσα στο μάτι ώστε να μένει ζεστή.

 Βήμα 7

Παράλληλα, ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να κάψει καλά.

 Βήμα 8

Βάζουμε τον κιμά από στήθος κοτόπουλου και τον καβουρδίζουμε, ανακατεύοντας συνεχώς με έντονες κινήσεις ώστε να γίνει σπυρωτός.

 Βήμα 9

Η διαδικασία αυτή θα μας πάρει γύρω στα 7-8 λεπτά.

 Βήμα 10

 Αδειάζουμε στο σκεύος με τη σάλτσα ντομάτας που είναι έτοιμη, μαγειρεμένη.

 Βήμα 11

Αφήνουμε το όλον να πάρει μία βράση ώστε να ενωθούν οι γεύσεις και τα αρώματα.

 Βήμα 12

Δεν μαγειρεύουμε παραπάνω, γιατί ο κιμάς έχει ήδη μαγειρευτεί με το καβούρδισμα μέσα στα υγρά του.

 Βήμα 13

Μην ξεχνάμε πως γενικά το στήθος κοτόπουλου θέλει σύντομο μαγείρεμα.

 Βήμα 14

Αν το μαγειρέψουμε περισσότερο, θα στεγνώσει και η υφή του θα είναι σαν λάστιχο.

 Βήμα 15

Διορθώνουμε το αλατοπίπερο, προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα φύλλα δυόσμου.

 Βήμα 16

Ρίχνουμε τα ζυμαρικά οσπρίων και ανακατεύουμε να αναμειχθούν όμορφα.

πηγη


0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου