Μια βασική συνταγή για ψάρι πλακί που μας λύνει τα χέρια τις καθημερινές.
Υλικά
Μερίδες: 4
- 800 γρ. φιλέτα ψαριού της αρεσκείας μας (γλώσσα, φαγκρί, μπακαλιάρος κ.ά.)
- 1 κιλό πατάτες, σε φέτες πάχους 0,5 εκ.
- 1 πιπεριά κέρατο, σε λεπτές φέτες
- 2 σκελίδες σκόρδο, σε φετάκια
- 1 ξερό κρεμμύδι, σε λεπτές φέτες
- 300 γρ. ολόκληρα ντοματάκια κονσέρβας, πολτοποιημένα στον πολυκόφτη
- 100 ml λευκό, ξηρό κρασί
- 1/4 μάτσο μαϊντανός, ψιλοκομμένος
- 70 ml ελαιόλαδο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Βήμα 1
Για να φτιάξουμε ψάρι πλακί, αρχικά, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
Βήμα 2
Στη συνέχεια, απλώνουμε, σε ένα μέτριο ταψί, τις πατάτες και τις αλατοπιπερώνουμε.
Βήμα 3
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι με την πιπεριά και το σκόρδο.
Βήμα 4
Ρίχνουμε το κρασί και αφήνουμε 2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Βήμα 5
Προσθέτουμε την ντομάτα και αλατοπίπερο και βράζουμε για 5-6 λεπτά, μέχρι να δέσει ελαφρώς η σάλτσα.
Βήμα 6
Περιχύνουμε με τη μισή σάλτσα τις πατάτες και την απλώνουμε ομοιόμορφα.
Βήμα 7
Ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά.
Βήμα 8
Ξεφουρνίζουμε για λίγο, απλώνουμε πάνω στις πατάτες τα φιλέτα ψαριού και περιχύνουμε με την υπόλοιπη σάλτσα.
Βήμα 9
Πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό και ψήνουμε για άλλα 15 λεπτά, μέχρι να γίνουν και τα ψάρια.
0 Comments:
Δημοσίευση σχολίου