Τετάρτη 22 Μαΐου 2024

Ψάρι πλακί

Μια βασική συνταγή για ψάρι πλακί που μας λύνει τα χέρια τις καθημερινές.

Υλικά

Μερίδες: 4

  •  800 γρ. φιλέτα ψαριού της αρεσκείας μας (γλώσσα, φαγκρί, μπακαλιάρος κ.ά.)
  •  1 κιλό πατάτες, σε φέτες πάχους 0,5 εκ.
  •  1 πιπεριά κέρατο, σε λεπτές φέτες
  •  2 σκελίδες σκόρδο, σε φετάκια
  •  1 ξερό κρεμμύδι, σε λεπτές φέτες
  •  300 γρ. ολόκληρα ντοματάκια κονσέρβας, πολτοποιημένα στον πολυκόφτη
  •  100 ml λευκό, ξηρό κρασί
  •  1/4 μάτσο μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  •  70 ml ελαιόλαδο
  •  αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

 Βήμα 1

Για να φτιάξουμε ψάρι πλακί, αρχικά, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.

 Βήμα 2

Στη συνέχεια, απλώνουμε, σε ένα μέτριο ταψί, τις πατάτες και τις αλατοπιπερώνουμε.

 Βήμα 3

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι με την πιπεριά και το σκόρδο.

 Βήμα 4

Ρίχνουμε το κρασί και αφήνουμε 2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ.

 Βήμα 5

Προσθέτουμε την ντομάτα και αλατοπίπερο και βράζουμε για 5-6 λεπτά, μέχρι να δέσει ελαφρώς η σάλτσα.

 Βήμα 6

Περιχύνουμε με τη μισή σάλτσα τις πατάτες και την απλώνουμε ομοιόμορφα.

 Βήμα 7

Ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά.

 Βήμα 8

Ξεφουρνίζουμε για λίγο, απλώνουμε πάνω στις πατάτες τα φιλέτα ψαριού και περιχύνουμε με την υπόλοιπη σάλτσα.

 Βήμα 9

Πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό και ψήνουμε για άλλα 15 λεπτά, μέχρι να γίνουν και τα ψάρια.

πηγη


0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου