Δευτέρα 20 Μαΐου 2024

Γαύρος ψητός με πατάτες

Νοστιμίζουμε τον γαύρο με μπόλικα μυρωδικά 

Υλικά

Μερίδες: 6 - 8

  •  700 γρ. πατάτες, σε πολύ λεπτές φέτες
  •  1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  •  2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  •  1½ κιλό ντομάτες, βρασμένες για 1-2 λεπτά και ψιλοκομμένες
  •  500 ml νερό
  •  1/2 μάτσο μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  •  1/2 μάτσο δυόσμος, ψιλοκομμένος
  •  2 κιλά γαύρος, καθαρισμένος
  •  100 ml ελαιόλαδο
  •  αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία

 Βήμα 1

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C.

 Βήμα 2

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τις πατάτες με το κρεμμύδι, το σκόρδο, τις ντομάτες, το νερό και το λάδι και αλατοπιπερώνουμε.

 Βήμα 3

Απλώνουμε σε μεγάλο ταψί και ψήνουμε για περίπου 50 λεπτά ή μέχρι να γίνει η σάλτσα και να μαλακώσουν οι πατάτες.

 Βήμα 4

Προσθέτουμε τα μυρωδικά και αλατοπίπερο και ανακατεύουμε απαλά.

 Βήμα 5

Αραδιάζουμε πάνω από τις πατάτες τον γαύρο και ψήνουμε για 2-4 λεπτά.

 Βήμα 6

Σβήνουμε τον φούρνο, αφήνουμε την πόρτα μισάνοιχτη και αφήνουμε το φαγητό μέσα για 3-4 λεπτά, πριν σερβίρουμε.

πηγη


0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου