Δευτέρα 13 Μαΐου 2024

Κάρυ με κοτόπουλο και πατάτες

 Υλικά:

  • 500 γρ. κοτόπουλο, χωρίς δέρμα και κόκκαλα, σε κύβους
  • 1 κουταλιά γεμάτη γιαούρτι
  • 2 κουταλιές Cock Brand Yellow Curry Paste
  • 40 γρ. βούτυρο ανάλατο
  • 1 κουταλιά ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 κουταλιά τζίντζερ, ψιλοκομμένο
  • 1 καυτερή κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
  • 300 γρ. πατάτες, καθαρισμένες, σε κύβους
  • 200 γρ. ψιλοκομμένες ντομάτες από συσκευασία
  • 125 ml ζωμό κοτόπουλου
  • 200 γρ. μπιζέλια κατεψυγμένα
  • 60 ml κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση:

 Βήμα 1

Βάζετε το κοτόπουλο σε ένα μπολ μαζί με το γιαούρτι και το yellow curry paste.

 Βήμα 2

 Ανακατεύετε καλά. 

 Βήμα 3

Αφήνετε να μαριναριστεί για 1-24 ώρες στο ψυγείο.

 Βήμα 4

Βάζετε το βούτυρο και το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά.

 Βήμα 5

Μόλις λιώσει το βούτυρο προσθέτετε το κοτόπουλο με τη μαρινάδα του. 

 Βήμα 6

Σοτάρετε να πάρει χρώμα.

 Βήμα 7

 Προσθέτετε το κρεμμύδι, σκόρδα, τζίντζερ και καυτερή πιπεριά. 

 Βήμα 8

Σοτάρετε να μαλακώσουν και να μυρίσουν. 

 Βήμα 9

Προσθέτετε τις πατάτες, να πάρουν μια βράση και περιχύνετε με τις συσκευασμένες ντομάτες και τον ζωμό. 

 Βήμα 10

Ανακατεύετε, σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε το φαγητό να σιγοβράσει, 20 λεπτά περίπου, μέχρι το κοτόπουλο και οι πατάτες να είναι ψημένα.

 Βήμα 11

 Αν το φαγητό σας φαίνεται πολύ στεγνό, προσθέστε ακόμη λίγο νερό ή ζωμό. 

 Βήμα 12

Τέλος προσθέτετε τα μπιζέλια να πάρουν μια βράση και στη συνέχεια την κρέμα γάλακτος.

 Βήμα 13

Σερβίρετε με ρύζι μπασμάτι ή jasmine.

πηγη


0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου