Δευτέρα 27 Μαΐου 2024

Χοιρινέs μπριζόλεs με πάπρικα και θυμάρι

Υλικά


Μερίδες: 6
  •  6 μπριζόλες λαιμού (περίπου 200 γρ. η καθεμία)
  •  40 ml ελαιόλαδο
  •  αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για τη μαρινάδα
  •  2 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες
  •  2 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
  •  1 κουτ. γλυκού πάπρικα καυτερή
  •  2 κουτ. γλυκού θυμάρι ξερό
  •  40 ml μηλόξιδο
  •  60 ml λευκό, ξηρό κρασί
Διαδικασία

 Βήμα 1

Για τις χοιρινέs μπριζόλεs με πάπρικα και θυμάρι, αρχικά σε ένα βαθύ μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη μαρινάδα.

 Βήμα 2

Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τις μπριζόλες για περίπου 3 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν.

 Βήμα 3

Τις βγάζουμε και τις αφήνουμε σε μπολ.

 Βήμα 4

Στην ίδια κατσαρόλα με το λάδι ρίχνουμε τη μαρινάδα και βράζουμε για 2 - 3 λεπτά, μέχρι να αρχίσει να κοχλάζει.

 Βήμα 5

Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.

 Βήμα 6

Περιχύνουμε με τη μαρινάδα τις μπριζόλες, καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για περίπου 4 ώρες.

 Βήμα 7

Σκουπίζουμε τις μπριζόλες με χαρτί κουζίνας.

 Βήμα 8

Σουρώνουμε τη μαρινάδα, την αδειάζουμε σε μια μικρή κατσαρόλα και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να «δέσει».

Ψήσιμο

Βάζουμε τις μπριζόλες στη σχάρα και ψήνουμε στα κάρβουνα ή σε ψησταριά γκαζιού για περίπου 20 λεπτά, γυρίζοντάς τες και από τις δύο πλευρές, μέχρι να ροδίσουν και να ψηθούν και στο εσωτερικό τους.


0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου