Μερίδες: 4
Υλικά
- 1 κιλό μικρές σουπιές, καθαρισμένες, αλλά αφήνουμε το δέρμα και το μελάνι τους, αν έχουν
- 500 γρ. μικρές πατάτες (baby), πλυμένες, με τη φλούδα τους
- 3 σκελίδες σκόρδο, καθαρισμένες και ελαφρώς κοπανισμένες
- 1 μάτσο μάραθος, χοντροκομμένος
- 1 πορτοκάλι, καθαρισμένο από τη φλούδα και κομμένο σε λεπτές, στρογγυλές φέτες, χωρίς τα κουκούτσια
- 50 ml λευκό ξηρό κρασί
- 90 ml ελαιόλαδο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Βήμα 1
Για να φτιάξουμε τις σουπιές, ξεκινάμε προθερμαίνοντας τον φούρνο στους 180°C.
Βήμα 2
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε τις πατάτες, λίγο αλάτι και νερό τόσο που να τις καλύπτει και βράζουμε σε δυνατή φωτιά για 6-8 λεπτά, μέχρι να μισομαλακώσουν.
Βήμα 3
Τις στραγγίζουμε και τις τακτοποιούμε σε μια γάστρα, έτσι ώστε να καλύψουν όλο τον πάτο.
Βήμα 4
Σκορπίζουμε τα σκόρδα, αλατοπιπερώνουμε και ραντίζουμε με το μισό ελαιόλαδο.
Βήμα 5
Πάνω από τις πατάτες απλώνουμε τα μάραθα, πάνω από τα μάραθα τις φέτες πορτοκαλιού και πάνω από το πορτοκάλι τακτοποιούμε τις σουπιές.
Βήμα 6
Αλατοπιπερώνουμε, περιχύνουμε με 50 ml νερό, το κρασί και ραντίζουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
Βήμα 7
Βρέχουμε ένα κομμάτι λαδόκολλα (λίγο μεγαλύτερο από τη γάστρα) και σκεπάζουμε τη γάστρα και από πάνω κλείνουμε με το καπάκι. Ψήνουμε για 1 ώρα.
Βήμα 8
Ξεφουρνίζουμε, βγάζουμε τις σουπιές σε ξύλο κοπής και τις κόβουμε σε μέτρια κομμάτια.
Βήμα 9
Αφαιρούμε το πορτοκάλι και όσα από τα μάραθα μπορούμε, ανακατεύουμε με τις πατάτες τις σουπιές και σερβίρουμε.
0 Comments:
Δημοσίευση σχολίου