Τρίτη 30 Απριλίου 2024

Σουπιές με μικρές πατάτες και μάραθο

 

Μερίδες: 4

Υλικά

  •  1 κιλό μικρές σουπιές, καθαρισμένες, αλλά αφήνουμε το δέρμα και το μελάνι τους, αν έχουν
  •  500 γρ. μικρές πατάτες (baby), πλυμένες, με τη φλούδα τους
  •  3 σκελίδες σκόρδο, καθαρισμένες και ελαφρώς κοπανισμένες
  •  1 μάτσο μάραθος, χοντροκομμένος
  •  1 πορτοκάλι, καθαρισμένο από τη φλούδα και κομμένο σε λεπτές, στρογγυλές φέτες, χωρίς τα κουκούτσια
  •  50 ml λευκό ξηρό κρασί
  •  90 ml ελαιόλαδο
  •  αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

 Βήμα 1

Για να φτιάξουμε τις σουπιές, ξεκινάμε προθερμαίνοντας τον φούρνο στους 180°C.

 Βήμα 2

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε τις πατάτες, λίγο αλάτι και νερό τόσο που να τις καλύπτει και βράζουμε σε δυνατή φωτιά για 6-8 λεπτά, μέχρι να μισομαλακώσουν.

 Βήμα 3

Τις στραγγίζουμε και τις τακτοποιούμε σε μια γάστρα, έτσι ώστε να καλύψουν όλο τον πάτο.

 Βήμα 4

Σκορπίζουμε τα σκόρδα, αλατοπιπερώνουμε και ραντίζουμε με το μισό ελαιόλαδο.

 Βήμα 5

Πάνω από τις πατάτες απλώνουμε τα μάραθα, πάνω από τα μάραθα τις φέτες πορτοκαλιού και πάνω από το πορτοκάλι τακτοποιούμε τις σουπιές.

 Βήμα 6

Αλατοπιπερώνουμε, περιχύνουμε με 50 ml νερό, το κρασί και ραντίζουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο.

 Βήμα 7

Βρέχουμε ένα κομμάτι λαδόκολλα (λίγο μεγαλύτερο από τη γάστρα) και σκεπάζουμε τη γάστρα και από πάνω κλείνουμε με το καπάκι. Ψήνουμε για 1 ώρα.

 Βήμα 8

Ξεφουρνίζουμε, βγάζουμε τις σουπιές σε ξύλο κοπής και τις κόβουμε σε μέτρια κομμάτια.

 Βήμα 9

Αφαιρούμε το πορτοκάλι και όσα από τα μάραθα μπορούμε, ανακατεύουμε με τις πατάτες τις σουπιές και σερβίρουμε.

πηγη


0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου