Δευτέρα 22 Απριλίου 2024

Σπαγγετάδα με σάλτσα 4 τυριά αλά ελληνικά

Υλικά

  •  500 γρ. σπαγγέτι
  •  300 ml φρέσκο γάλα, πλήρες
  •  300 ml κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
  •  200 γρ. κεφαλοτύρι νιώτικο ή άλλο ή πικάντικη γραβιέρα, τριμμένο
  •  150 γρ. μετσοβόνε, τριμμένο
  •  130 γρ. κασέρι Μυτιλήνης, τριμμένο
  •  100 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
  •  ξύσμα από 1/2 λεμόνι
  • Για το σερβίρισμα
  •  λίγο μαυροκούκι
  •  φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο

Διαδικασία

 Βήμα 1

Για να φτιάξουμε τη σπαγγετάδα με σάλτσα 4 τυριά αλά ελληνικά, ξεκινάμε βράζοντας τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους. Τα στραγγίζουμε.

 Βήμα 2

Παράλληλα, σε άλλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα και την κρέμα γάλακτος, μέχρι να πάρουν μία βράση, και τα αδειάζουμε στον κάδο μεγάλου πολυκόφτη.

 Βήμα 3

Προσθέτουμε το μισό νιώτικο κεφαλοτύρι (ή τη γραβιέρα), το καπνιστό τυρί και το κασέρι και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.

 Βήμα 4

Αδειάζουμε σε κατσαρόλα, προσθέτουμε τα ζυμαρικά και ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας για 2-3 λεπτά, μέχρι η σάλτσα να αρχίσει να δένει.

 Βήμα 5

Προσθέτουμε τη φέτα και τα υπόλοιπα τυριά, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά. Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε το ξύσμα και ανακατεύουμε.

 Βήμα 6

Σερβίρισμα

 Βήμα 7

Μοιράζουμε σε πιάτα τα ζυμαρικά με τη σάλτσα και από πάνω σκορπίζουμε το μαυροκούκι και το φρέσκο κρεμμυδάκι.

πηγη


0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου