Τετάρτη 30 Αυγούστου 2017

Αμυγδαλόπιτα

Υλικά

1 1/2 τσαγιού αλεύρι

1 1/2 φλυτζάνι τσαγιού ζάχαρη

200 γραμμάρια βούτυρο

2 φλιτζάνια τσαγιού σιμιγδάλι

5 αυγά

250 γραμμάρια αμύγδαλο τριμμένο

2 κουταλάκια του γλυκού ξύσμα πορτοκάλι

2 κουταλάκια του γλυκού μπεικιν παουερ

Υλικά για το σιρόπι

 2 φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη

4 φλιτζάνια τσαγιού νερό

 1 φλούδα από πορτοκάλι

Εκτέλεση

Χτυπάμε πρώτα τη ζάχαρη
 μετά προσθέτουμε τα αυγά και
  στη συνέχεια λιώνουμε Το βούτυρο και το ρίχνουμε
μετά ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά βάζουμε σε ένα βουτυρωμένο ταψί και ψήνουμε για 35 με 40 λεπτά στους 180° C βαθμούς

όταν το γλυκό μας είναι έτοιμο το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει όταν κρυώσει αμυγδαλόπιτα μας προσθέτουμε το ζεστό σιρόπι και το αφήνουμε να το πιει

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου