Τετάρτη 30 Αυγούστου 2017

Γίγαντες Πλακί

Υλικά

1/2 κιλά το φασόλια γίγαντες

σέλινο

καρότο

1κούπα κρεμμύδι τριμμένο

5-6 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε φέτες

1κούπα λάδι

 αλάτι-πιπέρι

λίγη ζάχαρη

1/2 κούπα Μαϊντανό ψιλοκομμένο

1 κιλό ώριμες ντομάτες περασμένες από σίτα

2 μεγάλες ντομάτες κομμένες σε ροδέλες

Εκτέλεση

Βάλτε τους γίγαντες να φουσκώσουν σε νερό για 24 ώρες.


Στραγγίστε τους και βάλτε το στο μεγάλη κατσαρόλα με μπόλικο νερό το σέλινο το καρότο.

Βράστε τους έως ότου μαλακώσουν καλά. Στραγγίξτε και αδειάζει τους γίγαντες σε ένα πυρέξ ή καλύτερα σε πήλινο σκεύος.

 Βάλτε το λάδι σε κατσαρόλα πάνω σα φωτιά και σοτάρετε ελαφρά το κρεμμύδι και το σκόρδο ρίξετε τη  ντομάτα αλάτι πιπέρι λίγη ζάχαρη και Αφήστε τη σάλτσα να βράσει μερικά λεπτά.

 Κατεβάστε από τη φωτιά ρίξτε κι ανακατέψτε το μαϊντανό περιχύστε με τη σάλτσα αυτή τους γίγαντες.

Κόψτε Δύο ντομάτες σε ροδέλες και τοποθετήστε τες εδώ και εκεί πάνω στα φασόλια.

Πασπαλίστε τες με λίγο αλάτι πιπέρι και ρίγανη και περιχύστε τες με λίγο λάδι.

Βάλτε το φαγητό στο φούρνο και ψήστε στους 175°C βαθμούς για μία ώρα εάν χρειαστεί ρίξτε λίγο νερό έτσι ώστε τα φασόλια να μαλακώσουν και να μείνουν με πολύ λίγη σάλτσα.

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου