Τετάρτη 30 Αυγούστου 2017

Κρασάτα Συκωτάκια Τηγανιτά

Υλικά

1 κιλό Συκώτι μοσχαρίσιο σε λεπτές φέτες

αλάτι-πιπέρι

ρίγανη αλεύρι

λάδι για το τηγάνισμα

Για τη σάλτσα κρασιού

1 κουταλιά χυμό λεμονιού

 1/3 κούπα κόκκινο ξηρό κρασί

1 κουταλάκι μουστάρδα σε σκόνη

Εκτέλεση
Πασπαλίστε το συκώτι με αλάτι πιπέρι και ρίγανη αλευρώστε τις βέρες και τηγανίστε τες σε ένα τηγάνι Με βαρύ πάτο.

Μέσα σε καυτό λάδι και από τις δύο πλευρές βγάλτε με Τρυπητή κουτάλα σε πιατέλα και περιχύστε με λίγο από το λάδι στο τηγάνι και χυμό λεμονιού.

Αν προτίματε συκωτάκια κρασάτα στραγγίξτε απο το λάδξ βάλτε στη φωτιά και αραδίαστε  τις φέτες συκωτιού.

Μόλις αρχίσουν να τηγανίζονται και πάλι περιχύστε με χυμό λεμονιού το κρασί τη μουστάρδα που έχετε ανακατέψει προηγουμένως και αφήνετε να βράσουν όλα τα μέσα στη σάλτσα 2'-3'  λεπτα.

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου