Τρίτη 29 Αυγούστου 2017

Γίγαντες Τηγανητοί

Υλικά

250 γραμμάρια φασόλια γίγαντες

 αλάτι-πιπέρι

 αλεύρι

 βούτυρο ή μαργαρίνη για το τηγάνισμα

μία κούπα μαγιονέζα

2 κουταλιές κέτσαπ

Εκτέλεση
Βάλτε τα φασόλια μέσα σε νερό και αφήστε τα να φουσκώσουν για 24 ώρες.

Στραγγίστε το και βάλτε σε κατσαρόλα μέσα σε νερό που βράζει με αλάτι και λίγο πιπέρι βράστε τα ώσπου να μαλακώσουν πολύ καλά.

Βαλτε λίγα-λίγα μέσα σε σακούλα με αλεύρι και αλευρώστε τα. Μεταφέρετε τα σε τρυπητό κόσκινο και κοσκινίστε λίγο να φύγει το περισσότερο αλεύρι.

Τηγανίστε μέσα σε βούτυρο ή μαργαρίνη. Βγάλτε με Τρυπητή κουτάλα και ακουμπήστε τα σε απορροφητικό χαρτί να φύγει το περισσότερο λάδι.

Αδιάθετα σε πιατέλα και καλύπτεται με μαγιονέζα από την ανακατέψετε προηγουμένως με την κέτσαπ.

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου