Φακές σούπα
1 ώρα περίπουv 2 μερίδες
Υλικά
- 2 ποτηράκια κρασιού φακή
- 1 κρεμμύδι
- 1 καρότο
- Ελαιόλαδο
- 1 κύβο λαχανικών
- 1 σκελίδα σκόρδο
Οδηγίες μαγειρέματος
Βήμα 1
Βάζουμε την φακή σε νεράκι και βράζουμε για δέκα λεπτά.
Βήμα 2
Στραγγίζουμε το πρώτο νεράκι κι αφήνουμε στην άκρη τη φακή.
Βήμα 3
Στην κατσαρόλα βάζουμε ελαιόλαδο και ρίχνουμε το κρεμμύδι το σκόρδο και το καρότο, όλα σε μεγάλα κομμάτια και τα σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά.
Βήμα 4
Προσθέτουμε τον κύβο και την φακή.
Βήμα 5
Ρίχνουμε νεράκι μέχρι να σκεπαστεί η φακή...καλύτερα να ξαναβάζουμε νεράκι πάρα να το γεμίσουμε.
Βήμα 6
Βράζουμε για κάνα μισαωρο.
Βήμα 7
Βγάζουμε τα λαχανικά και τα πολτοποιούμε...
Βήμα 8
Τα ρίχνουμε πάλι στην κατσαρόλα...προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά για πέντε λεπτά...
0 Comments:
Δημοσίευση σχολίου