Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2018

Πιροσκί με κιμά

 Υλικα


    1 κουταλάκι αλάτι
    αλάτι και πιπέρι
    3 κουταλιές της σούπας μαγιά
    1/2 ματσάκι μαϊντανό
    2 φλυτζάνια αλεύρι σκληρό
    1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
    1/2 φλυτζάνι ζάχαρη
    λάδι για τηγάνισμα
    1/2 φλυτζάνι βούτυρο
    6 κρόκοι αυγών
    3 φλυτζάνια νερό
    1/2 κιλό κιμά


 Εκτέλεση

-Βάζετε σε ένα μπωλ το αλεύρι

-Διαλύετε την μαγιά σε λίγο χλιαρό νερό

-Ανοίγετε μία λακκούβα στο αλεύρι και ρίχνετε τη μαγιά, ανακατεύοντας αργά και κυκλικά προς την ίδια φορά

-Ζεσταίνετε το βούτυρο να λιώσει

-Προσθέτετε το αλάτι, τη ζάχαρη, τα αυγά και το βούτυρο

-Ζεσταίνετε το νερό

-Προσθέτετε το νερό και ζυμώνετε

-Αφήνετε τη ζύμη να ανεβεί

-Σε ένα τηγάνι καίτε λίγο λάδι και τσιγαρίζετε πρώτα το κρεμμύδι και μετά τον κιμά

-Προσθέτετε αλάτι, πιπέρι και μαϊντανό και ανακατεύετε

-Αφήνετε να κρυώσει

-Χωρίζετε τη ζύμη σε μικρά μπαλάκια

-Ανοίγετε με τον πλάστη το κάθε ένα να γίνει μια στρογγυλή πίτα

-Βάζετε στη μέση μια κουταλιά κιμά και κλείνετε καλά τις άκρες πιέζοντας για να μην ανοίξουν στο τηγάνισμα

-Αφήνετε να ανεβούν

-Τηγανίζετε και από τις δύο πλευρές


0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου