Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2017

Κουνουπίδι γιαχνί

Υλικά

1/3 φλ. ελαιόλαδο

1½ κιλό κουνουπίδι

2 κρεμμύδια ξερά
μέτρια
ψιλοκομμένα

1 καρότο τριμμένο

2 πατάτες κομμένες σε κύβους

400 γραμμ. ντοματάκια

1 φύλλο δάφνη

αλάτι&πιπέρι

1 πρέζα ζάχαρη

Εκτέλεση

1. Καθαρίζουμε το κουνουπίδι και το κόβουμε σε μπουκετάκια. Το αφήνουμε να σταθεί σε λεκάνη με νερό και 1/4 φλ. ξίδι για 10΄. Ξεπλένουμε και στραγγίζουμε.

2. Σε πλασοτέ κατσαρόλα σοτάρουμε στο ελαιόλαδο και σε χαμηλή φωτιά το κρεμμύδι ώσπου να γυαλίσει και να γίνει διάφανο (για 5΄-6΄). Προσθέτουμε την πατάτα, το καρότο, τη δάφνη και σοτάρουμε για 2΄-3΄ επιπλέον. Τέλος, προσθέτουμε το κουνουπίδι και τα ντοματάκια. Αλατοπιπερώνουμε το γιαχνί, ρίχνουμε μία πρέζα ζάχαρη και κλείνουμε την κατσαρόλα.

3. Σιγοβράζουμε το γιαχνί για 20΄ ώσπου να μελώσει η σάλτσα και να μαλακώσει η πατάτα. Το φαγητό τρώγεται σκέτο σαν ελαφρύ γεύμα με φέτα και τραγανό ψωμί ή σερβίρεται πολύ ωραία με ρύζι.

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου