ΥΛΙΚΑ
• 1 κιλό κοτόπουλο, ολόκληρο
• 4-5 σκελίδες σκόρδο
• 2 πορτοκάλια χυμού
• 3 κλωνάρια δεντρολίβανο
• 100γρ λευκό κρασί
• 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
• Αλάτι και λευκό πιπέρι
• 50γρ μέλι από ρόδι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βήμα 1
Ζήτησε από τον κρεοπώλη να σου ετοιμάσει το κοτόπουλο, κόβοντας το σαν πεταλούδα. Το πλένεις και το στεγνώνεις με χαρτί κουζίνας.
Βήμα 2
Σε ένα ταψί φούρνου, βάζεις πρώτα το σκόρδο, το δεντρολίβανο και τα πορτοκάλια σε φέτες, σχηματίζοντας περίπου το σχήμα του κοτόπουλου.
Βήμα 3
Τοποθετείς το κοτόπουλο από πάνω, το περιλούζεις με το λευκό κρασί, το αλείβεις με το ελαιόλαδο και το πασπαλίζεις με αλάτι και πιπέρι.
Βήμα 4
Ψήνεις σε μέτριο φούρνο για 1 ½ ώρα, περιλούζοντας κατά διαστήματα με το ζουμί στο ταψί.
Βήμα 5
Στο τέλος, απλώνεις το ροδόμελο πάνω στο κοτόπουλο και ψήνεις για ακόμα 15’.
0 Comments:
Δημοσίευση σχολίου