Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2024

Σολομός με κρούστα παρμεζάνας

Έτοιμος σε λιγότερο από μισή ώρα

Υλικά

  • 4 φιλέτα σολομού
  • 1/4 φλ. τσαγιού φρυγανιά panko
  • 1/2 κ. γλ. σκόρδο σε σκόνη
  • 1 κ. γλ. μαϊντανό αποξηραμένο ή φρέσκο
  • 1/2 κ. γλ. αλάτι
  • 1/4 κ. γλ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 1/3 φλ. τσαγιού παρμεζάνα τριμμένη
  • 3 κ. σ. ανάλατο βούτυρο, λιωμένο (ή ελαιόλαδο)
  • Φέτες λεμονιού, για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Βήμα 1

Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς και στρώστε ένα ταψί με μία λαδόκολλα.

Βήμα 2

Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε το panko, τη σκόνη σκόρδου, το μαϊντανό, το αλάτι, το πιπέρι και 1/4 φλιτζανιού παρμεζάνα. Προσθέστε 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν πλήρως με ένα πιρούνι ή τα χέρια σας.

Βήμα 3

Τοποθετήστε τον σολομό με την πλευρά του δέρματος προς τα κάτω στο προετοιμασμένο ταψί. Σκουπίστε τον με μια χαρτοπετσέτα. Αλείψτε τον σολομό με την υπόλοιπη 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο και πασπαλίστε με το μείγμα παρμεζάνας, πιέζοντας απαλά για να κολλήσει στον σολομό. Πασπαλίστε με την υπόλοιπη παρμεζάνα.

Βήμα 4

Ψήστε μέχρι το panko να ροδίσει και ο σολομός να ξεφλουδίζει εύκολα με ένα πιρούνι, 12 έως 15 λεπτά.

Βήμα 5

Μοιράστε το σολομό σε 4 πιάτα. Σερβίρετε με τις φέτες λεμονιού στο πλάι.

πηγη


0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου