Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2024

Τσιπούρα φούρνου με ντομάτα

Ζουμερές τσιπούρες ψημένες σε μπόλικη ντομάτα.

Υλικά

Μερίδες: 4

  •  4 τσιπούρες ολόκληρες, καθαρισμένες
  •  1/2 πιπεριά πράσινη, ψιλοκομμένη
  •  2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  •  1-2 ντομάτες ώριμες, σε φέτες
  •  1 κονσέρβα ντοματάκια, ψιλοκομμένα
  •  1/2 κουτ. γλυκού ρίγανη
  •  1/2 μάτσο μαϊντανός, ψιλοκομμένος (προαιρετικά)
  •  120 ml ελαιόλαδο
  •  αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Για να ετοιμάσουμε τις τσιπούρες φούρνου με ντομάτα βάζουμε σε ένα τηγάνι 3 κουταλιές από το ελαιόλαδο και σοτάρουμε ελαφρά την πιπεριά και το σκόρδο μέχρι να μαραθούν.

Βήμα 2

Προσθέτουμε τα ντοματάκια, τη ρίγανη και αλατοπίπερο και σιγοβράζουμε τη σάλτσα για 5-6 λεπτά.

Βήμα 3

Στο μεταξύ αλατοπιπερώνουμε τα ψάρια μέσα στις κοιλιές τους και εξωτερικά, και τα τοποθετούμε δίπλα δίπλα σε ταψί ή σε πυρίμαχο σκεύος που να τα χωράει ακριβώς.

Βήμα 4

Περιχύνουμε τα ψάρια με τη σάλτσα και το υπόλοιπο ελαιόλαδο και μοιράζουμε τις φέτες της ντομάτας πάνω σε κάθε ψάρι.

Βήμα 5

Ψήνουμε σε φούρνο προθερμασμένο στους 200 °C για περίπου 25-30 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η επιφάνειά τους και να ξεροψηθούν.

Βήμα 6

Σβήνουμε τον φούρνο, αλλά αφήνουμε το ταψί μέσα για 10 λεπτά, με την πόρτα μισάνοιχτη, να «ξεκουραστεί» το φαγητό.

Βήμα 7

Αν θέλουμε, πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό πριν από το σερβίρισμα.

πηγη


0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου