Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2024

Χταπόδι γιουβέτσι με τοματίνια, κάπαρη και ελιές

Χταπόδι γιουβέτσι με τοματίνια

 ΥΛΙΚΑ

  • 1 κιλό χταπόδι, κομμένο σε μερίδες
  • 30 γρ. ελαιόλαδο
  • 100 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 100 γρ. πιπεριά κόκκινη, σε μικρά καρέ
  • 10 γρ. πιπεριά τσίλι, ψιλοκομμένη
  • 5 γρ. σκόρδο, σε φέτες
  • 300 γρ. ντοματίνια, σε χοντρές ροδέλες
  • 600 γρ. νερό
  • 250 γρ. κριθαράκι Misko
  • 20 γρ. κάπαρη, ξαλμυρισμένη, κομμένη
  • 20 γρ. ελιές καλαμών, σε φιλέτα
  • 10 γρ. άνηθο, ψιλοκομμένο
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι

Βήμα 1

Ζεσταίνουμε μία κατσαρόλα σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία, ρίχνουμε το ελαιόλαδο, προσθέτουμε το κρεμμύδι, την κόκκινη πιπεριά, αλατίζουμε και το μαγειρεύουμε ανακατεύοντας μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς τα λαχανικά, για 2-3 λεπτά περίπου.

Βήμα 2

 Προσθέτουμε την τσίλι πιπεριά, το σκόρδο και μόλις μυρίσει το σκόρδο προσθέτουμε τα ντοματίνια και μαγειρεύουμε για ακόμα 2 λεπτά.

Βήμα 3

Προσθέτουμε το χταπόδι, σκεπάζουμε με καπάκι και μαγειρεύουμε σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να μαλακώσει το χταπόδι, ανακατεύοντας ανά διαστήματα.

Βήμα 4

Αφαιρούμε το χταπόδι από την κατσαρόλα και το κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια.

Βήμα 5

 Δυναμώνουμε την ένταση της φωτιάς στο μέγιστο και προσθέτουμε το νερό. 

Βήμα 6

Μόλις το νερό έρθει σε βρασμό, προσθέτουμε το κριθαράκι, χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο ώστε το φαγητό να σιγοβράζει και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας μέχρι το κριθαράκι να μαλακώσει, για 15-20 λεπτά περίπου.

Βήμα 7

Αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, επαναφέρουμε το χταπόδι, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, ραντίζουμε με φρέσκο ελαιόλαδο και ανακατεύουμε. 

Βήμα 8

Δοκιμάζουμε, διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι εάν χρειάζεται και σερβίρουμε.

πηγη

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου