Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2024

Ζυμαρικά με καραμελωμένο κρεμμύδι

Απλή και γρήγορη συνταγή

Υλικά

  • 3 μέτρια λευκά κρεμμύδια
  • 2 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ. σ. βαλσάμικο ξύδι
  • 1 κ. σ. καστανή ζάχαρη
  • 400 γρ. σπαγγέτι
  • 2 κ. σ. βούτυρο
  • 1/3 φλ. τσαγιού τριμμένη παρμεζάνα, συν περισσότερη για το σερβίρισμα
  • Αλάτι και μαύρο πιπέρι, ανάλογα με τη γεύση

Εκτέλεση

Βήμα 1

Κόψτε τα κρεμμύδια σε λωρίδες.

Βήμα 2

Τοποθετήστε ένα μεγάλο τηγάνι σε χαμηλή φωτιά και προσθέστε τα κρεμμύδια και το ελαιόλαδο.

Βήμα 3

Αφήστε το μείγμα να μαγειρευτεί αργά για 40 λεπτά, ανακατεύοντας περιστασιακά καθώς τα κρεμμύδια καραμελώνουν.

Βήμα 4

‘Οταν τα κρεμμύδια έχουν μαλακώσει και ροδίσει, προσθέστε το βαλσάμικο ξύδι και την καστανή ζάχαρη.

Βήμα 5

Μαγειρέψτε για άλλα 5 λεπτά και σβήστε τη φωτιά.

Βήμα 6

Προσθέστε τα σπαγγέτι σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει και μαγειρέψτε τα σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας μέχρι να γίνουν al dente.

Βήμα 7

Κρατήστε 1 φλιτζάνι νερό μαγειρέματος ζυμαρικών πριν σουρώσετε τα μακαρόνια.

Βήμα 8

Προσθέστε τα σπαγγέτι στην κατσαρόλα με τα καραμελωμένα κρεμμύδια μαζί με το βούτυρο, την παρμεζάνα και λίγο από το νερό ζυμαρικών. Ανακατέψτε καλά για να σχηματιστεί μια σάλτσα.

Βήμα 9

Αλατοπιπερώστε καλά και σερβίρετε.

πηγη


0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου