Κυριακή 27 Αυγούστου 2017

Γιουβαρλάκια Αυγολέμονο

Υλικά

 1/2 κιλό κιμά

1 μικρό κρεμμύδι τριμμένο

1/4 κούπα ρύζι καρολίνα

3 κουταλιές Μαϊντανό ψιλοκομμένο

2 κουταλιές άνηθο ή δυόσμο ψιλοκομμένο

2 κουταλιές λάδι

αλάτι - πιπέρι

λίγο αλεύρι

 5 κούπες ζωμό κρέατος

 1/4 κούπας μαργαρίνη

2 αυγά

 1/4 κούπα χυμό λεμονιού

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τον κιμά το κρεμμύδι το ρύζι Τα μυρωδικά το λάδι αλάτι και πιπέρι ζυμώστε το μίγμα μερικά λεπτά και πλάστε μικρά μπαλάκια.

Αλευρώστε τα και αφήστε τα σε ένα άλλο μπολ.

Σε μία κατσαρόλα Βάλτε το ζωμό κρέατος νερό και το βούτυρο να βράσουν.

Ρίξτε μέσα το γιουβαρλάκια θα σκεπάστε και σιγοβράστε ώσπου να μαλακώσουν 30 λεπτά περίπου.

Χτυπήστε ελαφρά τα αυγά σε ένα μπολ ρίξτε το χυμό λεμονιού και συνεχίζοντας το χτύπημα ρίξτε μερικές κουταλιές από το ζουμί της σούπας.

Ριξτε το αυγολέμονο μέσα στη σούπα ανακατεύοντας ζωηρά και Κατεβάστε από τη φωτιά

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου