Κυριακή 27 Αυγούστου 2017

Χταπόδι Στα Κάρβουνα

Υλικά

1 1/2 κιλό χταπόδι

1 κούπα ξίδι

Για τη σάλτσα 
1 1/2 κούπα κρασί άσπρο

1 κουταλάκι ρίγανη

2 φύλλα δάφνης

αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση

Βάλτε το χταπόδι σε κατσαρόλα με νερό και ξίδι και σιγοβράστε μία ώρα.

Στραγγίστε ξεπλύνετε το με νερό και καθαρίστε τις μεμβράνες.

Ανακατέψτε τα υλικά της σάλτσας σε ένα μεγάλο μπολ και βάλτε μέσα το χταπόδι Άφησέ το να σταθεί 24 ώρες ανακατεύοντας το από καιρό σε καιρό και βρέχεται όλο τρογύρα με τη σάλτσα.

Στραγγιστέ το και κλείστε το μέσα σε διπλές κάλτσες στα κάρβουνα και από τις δύο πλευρές βουτώντας ένα πνεύμα στη σάλτσα.

Αλείφετε το χταπόδι που και που όταν ψήνεται.

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου