Σάββατο 26 Αυγούστου 2017

Τηγανιτά Μπουρεκάκια

Υλικά

Γέμισε με κρέμα τυριού

 1 κούπα γάλα

3 κουταλιές σιμιγδάλι ψιλό

1 αυγό και 1 κροκάδι (ελαφρά χτυπημένα )

2 κουταλιές βούτυρο λιωμένο

1 κούπα τυρί φέτα τριμμένο

 1 κούπα κεφαλογραβιέρα τριμμένη

αλάτι-πιπέρι

 Γέμιση με κιμά

1/4 κιλό κιμά

 2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα

1 πολύ μικρή σκελίδα σκόρδο λιωμένο

 1 κουταλιά άνηθο ψιλοκομμένο

 1 κουτάλι μαϊντανό ψιλοκομμένα

 2 κουταλιές λάδι

2-3 κουταλιές γάλα ή νερό

Για το τύλιγμα
1/2 κιλό φύλλο κρούστας λάδι για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

Ετοιμάστε την κρέμα τυριού:βράζει το γάλα του με το σιμιγδάλι να δέσει ελαφρά Κατεβάστε από τη φωτιά ρίξτε και ανακατεύω τα υπόλοιπα υλικά τομέα πρέπει να είναι μαλακό χωρίς να τρέχει.

Ετοίμασε τη γέμιση με κιμά
:ανακατέψτε όλα μαζί τα υλικά. Ρίξτε  τόσο γάλα ή νερό ώστε το μείγμα να είναι μαλακό χωρίς να τρέχει.

Στρώστε τα φύλλα δυο-δυο βουτυρώνοντάς τα ενδιάμεσα Κόψε τα σε δύο λωρίδες και τυλίξτε τρίγωνα μπουρεκάκια στο μέγεθος που προτιμάτε.

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου