Πέμπτη 24 Αυγούστου 2017

Αρνί Ρολό Γεμιστό

Υλικά

1 κιλό αρνίσιο μπούτι χωρίς κόκκαλο

 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες

4 κουταλιές σούπας  παρθένο ελαιόλαδο

200 γραμμάρια φρέσκο σπανάκι μόνο τα φύλλα

σπάγκο μαγειρικής

 5 κλωναράκια φρέσκο δεντρολίβανο

100ml καυτό νερό

1 κύβο κνορ βοδινό

1 κιλό πατάτες baby κομμένες στη μέση

3 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένη φρέσκια Ρίγανη

Αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Κόβουμε το κρέας κατά μήκος και μέχρι τη μέση ώστε να δημιουργήσουμε τη θήκη για τη γέμιση.

Σε αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε ελαφρά το σκόρδο σε λίγο ελαιόλαδο για 1 λεπτό περίπου ανακατεύοντας συνεχώς προσθέτουμε το σπανάκι λίγο λίγο και ανακατεύουμε μέχρι να μαραθεί αλατοπιπερώνουμε και αποσύρουμε.

Γεμίζουν το κρέας με το μείγμα πιέζουμε και τυλίγουμε το ρολόι δενουμε με  το σπάγκο και στερεώνουμε με τα κλωνάρια από την δεντρολίβανο να βάζουμε το κρεας σε ταψί αλειμμένο  με ελαιόλαδο.
Διάλειμμα στον νεροτον κύβο και περιχύνουμε το κρέας

Προσθέτουμε τις πατάτες αλατοπιπερώνουμε και περιχύνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C βαθμούς για 1 1/2- 2 ώρες απόσύρουμε και πασπαλίζουμε με τη ρίγανη αφήνουμε το κρέας για λίγα λεπτά να σταθεί πριν το κόψιμο

Πηγή:ομάδα ti-tha-fame-simera.blogspot.gr

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου