Πέμπτη 24 Αυγούστου 2017

Φακές Σαλάτα Με Ντομάτα Και Βασιλικό Και Ανθότυρο

Υλικά

200 γραμμάρια φακές

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

 1 φύλλο Δάφνης

 75 ml ελαιόλαδο

Για τη σαλάτα

20 ml ξύδι μπαλσάμικο

3 κουταλιές της σούπας φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

4 κουταλιές της σούπας Μαϊντανό ψιλοκομμένο

 250 γραμμάρια ντοματίνια κομμένα στη μέση

2 κουταλιές σούπας φρέσκια ρίγανη ή θυμάρι

φρέσκο βασιλικό

 μία κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού

80 γραμμάρια ελιές σε φέτες του χωρίς το κουκούτσι

160 γραμμάρια ανθότυρο

Εκτέλεση

Βράζουμε τις φακές σε 4 φλιτζάνια νερό μαζί με το ξερό κρεμμύδι και τη Δάφνη για περίπου 30 με 40 λεπτά μέχρι να γίνει αλλά μην διαλυθούν.

 Λίγο πριν κλείσουμε τη φωτιά αλατίζουμε αφαιρούμε τη Δάφνη.

Στραγγίζουμε τις φακές τις μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο μπολ αλατοπιπερώνουμε και περιχύνουμε με ελαιόλαδο προσθέτουμε το ξύδι το χυμό λεμονιού το μαϊντανό και το φρέσκο κρεμμυδάκι ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη.

Ανακατεύουμε τις ντομάτες με τα αρωματικά τις ελιές αλατίζουμε και αδειάζουμε το μείγμα μέσα στις φακές.

Ανακατεύουμε και σερβίρουμε με το τυρί στο πλάι

Πηγή:ομάδα ti-tha-fame-simera.blogspot.gr

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου