Τετάρτη 23 Αυγούστου 2017

Μηλόπιτα

Υλικά

5-6 μήλα σε κυβάκια

 250 γραμμάρια βούτυρο

 1 1/2 κούπα τσαγιού ζάχαρη

2 τεμάχια βανίλιες

1 κούπα χυμό πορτοκαλιού

2 κούπες φαρίνα

 2 αυγά

Εκτέλεση

 Καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε.

Λιώνουμε το μισό βούτυρο με τη μισή ζάχαρη.

 Βάζουμε τα μήλα μέσα στο τηγάνι και τα γυρίζουμε για 5 λεπτά μετά τα βάζουμε σε ταψί.

Ρίχνουμε κανέλα και καρύδια.

Με το υπόλοιπο βούτυρο χτυπάμε τη ζάχαρη τα δύο αυγά και το χυμό πορτοκαλιού και τις βανίλιες και προσθέτουμε τη φαρίνα. Γίνεται  ενας χυλός.

 Ρίχνουμε σιγά-σιγά πάνω από τα μήλα χωρίς να τα σηκώσουν.

 Ψήνουμε στο φούρνο για 50' λεπτά στους 180°C βαθμούς.

Αφήνουμε 5 λεπτά σε σβηστό φούρνο και μετά αναποδογυρίζουμε για να έρθουν τα μήλα από πάνω.

Πηγή:ομάδα ti-tha-fame-simera.blogspot.gr

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου