Υλικά
1 πακέτο φύλλο κρούστας500 γραμμάρια βούτυρο
100 γραμμάρια φυστίκι Αιγίνης
100 γραμμάρια αμύγδαλα
100 γραμμάρια καρύδια.
Για το σιρόπι
650 γραμμάρια ζάχαρη
400 γραμμάρια νερό
80 γραμμάρια γλυκόζης
1 πορτοκάλι κομμένο στη μέση
2 ξύλα κανέλας
Εκτέλεση
Απλώνουν το ξηρός καρπός στη λαμαρίνα του φούρνου και ψήνουμε στους 160°Cβαθμούς για 15 λεπτά.
Λιώνουμε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά να μην καεΐ.
Αφήνουμε να κρυώσουν οι ξηροί καρποί και τους αλέθουμε στο μπλέντερ.
Βουτυρώνουμε ένα παραλληλόγραμμο ταψί 30 X 40 και απλώνουμε τα φύλλα βουτυρώνοντάς τα ένα-ένα.
Από πάνω σκορπίζουμε τα υπόλοιπα υλικά. Φυστίκι Αιγίνης αμύγδαλα και καρύδια).
Κόβουμε το γλυκό.
Ψήνουμε στους 150°C βαθμούς για 1 1/2 η ώρα.
Βράζουμε το σιρόπι 1-2 λεπτά αρχίζοντας να μετράμε από το σημείο βρασμού.
Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και ρίχνουμε το σιρόπι.
Πηγή:ομάδα ti-tha-fame-simera.blogspot.gr
0 Comments:
Δημοσίευση σχολίου