Τετάρτη 23 Αυγούστου 2017

Μπακλαβάς Με Ξηρούς Καρπούς

Υλικά

1 πακέτο φύλλο κρούστας

500 γραμμάρια βούτυρο

 100 γραμμάρια φυστίκι Αιγίνης

 100 γραμμάρια αμύγδαλα

100 γραμμάρια καρύδια.

Για το σιρόπι

650 γραμμάρια ζάχαρη

400 γραμμάρια νερό

80 γραμμάρια γλυκόζης

1 πορτοκάλι κομμένο στη μέση

2 ξύλα κανέλας

Εκτέλεση

Απλώνουν το ξηρός καρπός στη λαμαρίνα του φούρνου και ψήνουμε στους 160°Cβαθμούς για 15 λεπτά.

 Λιώνουμε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά να μην καεΐ.

Αφήνουμε να κρυώσουν οι ξηροί καρποί και τους αλέθουμε στο μπλέντερ.

 Βουτυρώνουμε ένα παραλληλόγραμμο ταψί 30 X 40 και απλώνουμε τα φύλλα βουτυρώνοντάς τα ένα-ένα.

 Από πάνω σκορπίζουμε τα υπόλοιπα υλικά. Φυστίκι Αιγίνης αμύγδαλα και καρύδια).

Κόβουμε το γλυκό.

Ψήνουμε στους 150°C βαθμούς για 1 1/2 η ώρα.

Βράζουμε το σιρόπι 1-2 λεπτά αρχίζοντας να μετράμε από το σημείο βρασμού.

 Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και ρίχνουμε το σιρόπι.

Πηγή:ομάδα ti-tha-fame-simera.blogspot.gr

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου