Παρασκευή 18 Αυγούστου 2017

Μπουγάτσα Θεσσαλονίκης

Υλικά

 500 ml γάλα

100 γραμμάρια σιμιγδάλι ψιλό

200 γραμμάρια ζάχαρη

 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο άριστον

2 βανίλιες

 Για τη ζύμη
1 κιλό αλεύρι σκληρό

200 γραμμάρια αλάτι

 100 γραμμάρια Άριστον φυτικά έλαια

600-650 γραμμάρια νερό

Εκτέλεση

Τη ζύμη τη χωρίζουμε σε 300 γραμμάρια.


Απλώνουμε βούτυρο λιωμένο  πάνω στον πάγκο ανοίγουμε το φύλλο και μετά το κόβουμε στα δύο και βάζουμε την κρέμα.

Ψήνουμε στους 200°C βαθμούς για 30 λεπτά στα μέσα του ψησίματος γυρίζουμε τη μπουγάτσα

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου